05.10.2010. / 21:27

Autor: Ana Smrečki

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon poručuje: Hrvatska je nevjerojatno postignuće

«Cijenim aktivni doprinos Hrvatske UN-u, koji je daleko nadmašio njezinu veličinu. Hrvatski uspješan obrat od zemlje koja je primala do zemlje koja daje međunarodnu pomoć nevjerojatno je postignuće», poručio je glavni tajnik UN-a

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon Nakon što su se naši političari vratili iz New Yorka, o Hrvatskoj pršte pohvale sa svih strana. Predsjednik Josipović i premijerka Kosor u Americi su, u okviru Opće skupštine UN-a održali niz sastanaka, a glavni tajnik Ban Ki-moon razgovarao je s Josipovićem u četiri oka. Vjesnik piše da Ban Ki-moon izuzetno pozitivno govori o angažmanu Hrvatske u okviru Ujedinjenih naroda.

U istom dahu ne zaboravlja podsjetiti da je hrvatsko nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti bilo vrlo uspješno. Istodobno, podržava inicijativu da hrvatski stručnjaci budu ubuduće još više zastupljeni u radu tijela UN-a. Pritom misli na našeg bivšeg ministra pravosuđa Ivana Šimonovića koji od nedavno obnaša dužnost njegovog pomoćnika.

Istodobno, Ban Ki-moon smatra da je potrebna reforma Ujedinjenih naroda, poručivši da je potreba za svjetskom organizacijom danas veća nego ikad. Bez obzira što je Hrvatska mala zemlja, naša je uloga u radu svjetske organizacije itekako hvalevrijedna. Ban Ki-moon poručuje da bez obzira na veličinu svaka zemlja članica treba dati doprinos.

«Cijenim aktivni doprinos Hrvatske UN-u, koji je daleko nadmašio njezinu veličinu. Hrvatski uspješan obrat od zemlje koja je primala do zemlje koja daje međunarodnu pomoć nevjerojatno je postignuće», poručio je glavni tajnik UN-a. Zaključuje da je hrvatsko uključivanje u mirovne misije UN-a zadovoljavajuće, a nada se da će ta podrška još više rasti u budućnosti.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 05.10.10. 22:52

Pročital sam samo prvi pasus i dalje nemrem! Pa otkud je ovaj opal i o kojoj to Hrvatskoj pripoveda? Kaj ima na ovom belom svetu još koja Hrvatska?
Kak bi rekla moja kčerkica: "Nemrem bilivit"!


registracija
27/7/09

columbo, 06.10.10. 09:36

Boze koje li budalastine taj Ban izrece. Bit ce ga Jaca impresionirala svojim stavom, odlucnoscu i dobrim engleskim.
Ipak, neka malo navrati i uvjeri se u cari zemlje cudesa...
P.S.
Vi bi u Nacionalu morali imati malo obzira i ne iritirati ovakvim bedastocama


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika