06.10.2010. / 11:33

Autor: Andrea Belin

Nisu povjerovali Čobankoviću: Preko 90 posto Hrvata je uvjereno da jedu 'staro meso'

Kako je pokazalo najnovije istraživanje GfK, preko devedeset posto Hrvata živi u uvjerenju kako se u Hrvatskoj prerađuje staro meso

Ministar Petar ČobankovićMinistar Petar ČobankovićI dok ministar poljoprivrede Petar Čobanković svim silama želi uvjeriti Hrvate kako ne jedu staro meso, većina građana mu ne vjeruje. Naime, nakon što je ta afera uzela maha, ministar Petar Čobanković je - nakon višednevnog uvjeravanja javnosti kako ne jedu i do deset godina staro meso - odlučio otvoriti telefonsku liniju, na koji su ljudi u 19 dana već podnijeli 350 prijava, a pokrenuta je i 51 istraga.

Kako je pokazalo najnovije istraživanje GfK, preko 90 posto Hrvata živi u uvjerenju kako se u Hrvatskoj prerađuje staro meso.

Oni vjeruju da u Hrvatskoj uistinu postoje uvoznici koje rok trajanja određene namirnice uopće ne brine. Ti isti ispitanici smatraju kako bi takvu praksu trebalo zabraniti.
Samo šest posto građana smatra suprotno, a tri posto ispitanika se nije znalo izjasniti.

Iz GfK također ističu da bez obzira na religiju, dob, spol ili obrazovanje potrošači vjeruju da na tržištu mesa postoje nepravilnosti koje bi trebalo regulirati.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika