06.10.2010. / 15:36

Autor: Sandra Županić

Josipović uoči puta u Vatikan: 'Pozvat ću papu Benedikta XVI. da posjeti Hrvatsku'

"Finaciranje posjeta je praktična stvar i mislim da to neće ni pokopati ni spasiti proračun. Dolazak pape je veliki diplomatski dobitak za neku zemlju i ako papa bude želio doći to ćemo i organizirati", objasnio je Josipović

Ivo Josipović (Foto: Krasnodar Peršun)Ivo Josipović (Foto: Krasnodar Peršun)Odgovarajući na pitanja studenata na današnjoj svečanosti Visoke novinarske škole povodom nove akademske godine hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je da će na skorašnjem posjetu Vatikanu pozvati papu da posjeti našu zemlju.

"Premijerka Jadranka Kosor prilikom svog posjeta papu je načelno pozvala u Hrvatsku. Finaciranje posjeta je praktična stvar i mislim da to neće ni pokopati ni spasiti proračun. Dolazak pape je veliki diplomatski dobitak za neku zemlju i ako papa bude želio doći to ćemo i organizirati", objasnio je Josipović.

Isto tako predsjednik je rekao da je tijekom svog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama razgovarao s brojnim gospodarstvenicima koji žele ulagati u Hrvatskoj te de problem nije u gospodarskoj diplomaciji. Prema Josipoviću problem je u sporom procesu dobivanja potrebnih papira, na primjer građevinskih dozvola, te da će sve državne institucije morati raditi na tome da se promijeni antipoduzetnička klima jer će nas u budućnosti susjedne zemlje prestići.

Predsjednik Josipović istaknuo je i da je upoznat s planovima američkog filantropa Georgea Sorosa. Kako je objasnio Soros neće u Hrvatskoj financirati političke stranke, već ako se odluči vratiti sa svojom fondacijom u našu zemlju namjerava pomoći tranzicijske procese poput povratka prognanika. Soros će na kraju odlučiti hoće li se vratiti u Hrvatsku ili ne, dodao je Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 07.10.10. 12:10

Ma što će vam papa?To nas uvijek košta novaca i novaca.Ne samo oko dočeka,nego i nakon toga u raznim ugovorima.Radije pozovite Billa Gatesa ili nekog sličnog.Maknite se od vražijeg Vatikana. Nikome nisu donijeli dobro,osim sebi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika