06.10.2010. / 22:08

Autor: Ana Smrečki

Nakon Polančecovog svjedočenja o INA-i knjiga ulazaka na Pantovčak proglašena tajnom

Navodno je Polančec uoči potpisivanja ugovora između Vlade i MOL-a, kod Mesića bio tri puta. Polančec je dva puta bio sam, a jednom s Tomislavom Dragićevićem. Nagađa se i da je Mesić bio upoznat s privatizacijom INA-e, jer mu je Polančec navodno slao dokumente koji su se slali i u HDZ

Bivši potpredsjednik Damir Polančec svjedočio je pred saborskim povjerenstvom koje se bavi privatizacijom INA-eBivši potpredsjednik Damir Polančec svjedočio je pred saborskim povjerenstvom koje se bavi privatizacijom INA-eŠiri se krug ljudi koji su znali informaciju više o privatizaciji naše najveće naftne kompanije INA-e. Iako se sva krivnja prebacuje na bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, treba vidjeti što će u utorak pred saborskim povjerenstvom o toj temi reći njegov bivši šef Ivo Sanader, koji se vratio iz Amerike. Riječ, dvije, prema pisanju Jutarnjeg lista imao bi reći i bivši predsjednik Mesić.

Navodno je Polančec uoči potpisivanja ugovora između Vlade i MOL-a, kod Mesića bio tri puta. Kako piše list, Polančec je dva puta bio sam, a jednom s Tomislavom Dragićevićem. Nagađa se i da je Mesić bio upoznat s privatizacijom INA-e, jer mu je Polančec navodno slao dokumente koji su se slali i u HDZ. Mesić je nekoliko puta demantirao navode da ga je Polančec posjećivao, odnosno da je bio upoznat s detaljima privatizacije.

No, bez obzira na demanti, knjiga ulazaka u Ured predsjednika na Pantovčaku proglašena je najstrožom tajnom. Tko je, kada i s kim dolazio na Pantovčak, nemoguće je provjeriti. Mesić kaže da ju nije on proglasio tajnom, poručujući da nije zabranio da se dođe do podataka koje su u fokusu zbivanja javnosti. Bivši predsjednik prvi puta čuje i za verziju priče o zamjeni dionica Ine i MOL-a sa Surgutneftegasom.

Priča se i da je bivši predsjednik lobirao da se MOL izbaci iz vlasničke strukture, te da umjesto njega dođe ruska kompanija koja je u 2009. godini kupila 21,2 posto MOL-ovih dionica od austrijskog OMV-a. Šuška se da je Mesić vidio Ruse kao dioničara u INA-i, a sebe čovjekom koji će riješiti mađarsko-ruski konflikt. Navodno je plani bio da s MOL-om zamijene dionice, kako bi Rusi dobili MOL-ov paket INA-e, Mađari paket svojih dionica.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika