10.10.2010. / 15:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Uvrijeđeni Kusturica napustio festival u Turskoj: Ministar kulture ga iskritizirao zbog BiH

Kontroverzni srpski redatelj bošnjačkog podrijetla Emir Kusturica odlučio je u nedjelju napustiti filmski festival u Turskoj, na kojem je bio počasni gost, nakon polemike izazvane njegovim prosrpskim stajalištima u ratu u Bosni i Hercegovini.

Nemanja KusturicaNemanja KusturicaKontroverzni srpski redatelj bošnjačkog podrijetla Emir Kusturica odlučio je u nedjelju napustiti filmski festival u Turskoj, na kojem je bio počasni gost, nakon polemike izazvane njegovim prosrpskim stajalištima u ratu u Bosni i Hercegovini.

"To je barbarstvo i primitivizam", izjavio je redatelj "Oca na službenom putu" i "Undergrounda" pred novinarima u Antaliji, ljetovalištu na jugu Turske, gdje se organizira 47. filmski festival Zlatna naranča.

Naime, turski ministar kulture Ertugrul Gunay kritizirao je u subotu "kontroverzna stajališta" Emira Kusturice u ratu u BiH i rekao da će zaobići festival na kojem je Kusturica bio predviđen i kao član žirija.

Kusturica je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji rekao da otkazuje sve obaveze na festivalu i da smjesta napušta Tursku.

"Smatram ministra kulture ove zemlje neprijateljem. On to zaslužuje", rekao je 56-godišnji Kusturica, dobitnik dviju Zlatnih palmi na filmskom festivalu u Cannesu.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 10.10.10. 15:33

Smrad ,isti kao Tvrtko Kale.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 10.10.10. 15:46

A gdje si Kusturica bio dok se bombardiralo Sarajevo?I što si govorio.


registracija
14/11/07

laufer, 10.10.10. 17:45

Možda bi "velikom umetniku" trebalo otkriti da su češalj i sapun ljudi davno izumili.


registracija
8/7/09

bankar, 10.10.10. 17:47

Kusturica je šupak, al šta se Turčini tu imaju mješati šta si oni umišljaju da je Bosna još njihova


registracija
18/2/10

pipo80, 10.10.10. 20:37

Kusturica je priznat u celom svetu. Čovek ima jasne stavove a njegovo delo možda će moći da razumeju Vaši potomci, ako završe više škole od vas sa češljom i sapunom.


registracija
10/11/09

ruvil, 10.10.10. 22:19

Pipo80,umjesto da tu gubis vrijeme pisuci glupe komentare bolje odi Emiru oprati smrdljive noge i usput mu odrezi kandje! Jadan si ti ako ti je trknuti Kusturica idol!


registracija
10/7/09

Anemona, 11.10.10. 00:06

Naravno da mu Sarajevo nece zaboraviti i nece oprostiti.
Sto se cudi da i u ostalom dijelu svijeta - pamte.


registracija
11/1/10

fluid, 11.10.10. 11:10

Srbi,kako kaže pipo80,također imaju veoma jasne stavove.I ciljeve.Oteti tuđe i prisvojiti kao svoje.To također ceo svet zna.Kusturice što se tiče kao umjetnika;ima on svoju umjetničku žicu ali ima i karakter.Kakav,pokazao je već u više navrata.Izgleda kao neka dosljednost.U stvari i je dosljedan.Prgav,odvratan,superioran i sve ono što karakterizira i duboki primitivizam.Kao i umjetničku crtu.Svjet je pun doktora sa Hipokritovom zakletvom a Mengelovskim karakterom.Kusturica je jedna poznata faca sa takvim sindromom.Tko ga voli neka ga izvoli a tko je mudar znati će prosuditi.On je sam sebi najveći problem.Ako kao umjetnik ikada stekne i mudrost,možda se zgrozi nad samim sobom.Pa i o tome snimi film.Može biti i horor .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika