11.10.2010. / 12:48

Autor: Hina

Hrvatska i dalje veoma zanimljiva za kruzere

Prema zemlji zastave najviše je na kružnim putovanjima u osam mjeseci ove godine u hrvatskom moru, 122, bilo brodova s Bahama

Zabilježeno je deset posto više kruzera u HrvatskojZabilježeno je deset posto više kruzera u HrvatskojU hrvatskom teritorijalnom moru od siječnja do kraja kolovoza ove godine ostvareno je 548 kružnih putovanja stranih brodova, što je 10,7 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok je samo u ovom kolovozu tih putovanja bilo 9 posto više ili 121, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Stranim brodovima na kružnim putovanjima u Hrvatsku je u osam mjeseci ove godine došlo 718.824 putnika, što je 8,4 posto više nego lani, a isti je postotak rasta zabilježen i s ukupnim brojem dana boravka tih brodova u Hrvatskoj, 1.198.

Prema zemlji zastave najviše je na kružnim putovanjima u osam mjeseci ove godine u hrvatskom moru, 122, bilo brodova s Bahama.

Slijedi 83 broda pod zastavom Malte, te 67 iz Paname i 63 iz Italije.

Iz ostalih zemalja bilo je manje od po 50 brodova na kružnim putovanjima.

Iz Državnog zavoda napominju da je najviše stranih brodova na kružnim putovanjima, gotovo 76 posto od ukupnog broja u osam mjeseci, svoj prvi ulazak u hrvatsko teritorijalno more imalo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Iza nje slijedi Splitsko-dalmatinska županija u koju je prvi ulazak upisalo 15 posto od ukupnog broja kruzera, dok je u ostale četiri jadranske županije evidentiran prvi ulazak preostalih devet posto brodova.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika