07.10.2010. / 14:56

Autor: Nacional.hr

Završen IBM Forum: Pametna tehnologija i ulaganje u obrazovanje ključni za budućnost

Posebna zanimljivost ovogodišnjeg Foruma bio je IBM-ov podatkovni centar na kotačima (Portable Modular Data Centar) koji je dizajniran za high density computing okruženja s podrškom za poslužitelje različitih proizvođača

Okruglim stolo završio je IBM Forum 2010.Okruglim stolo završio je IBM Forum 2010.Pod sloganom „Otkrijte pametnija rješenja za kreativni svijet" u Splitu je završen osmi IBM Forum koji je ove godine okupio više od 400 sudionika. IBM-ovi stručnjaci iz zemlje i inozemstva, poslovni partneri i korisnici tijekom dvodnevne konferencije predstavili su najnovija poslovna rješenja, usluge i tehnologiju kroz pet niza predavanja, radionice i otvorene softverske labove.

Na okruglom stolu kojeg je moderirao televizijski novinar Goran Milić pod nazivom „Odnos tehnologije i društva?" na kojem su sudjelovali: ravnateljica Instituta Ruđer Bošković, dr. sc. Danica Ramljak, direktorica razvoja tehničkih usluga VIPnet-a, Danijela Bistrički Morović, osnivač Iskon Interneta i vlasnik tvrtke Računi.hr, Damir Sabol, profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Mario Kovač i glavni direktor IBM-a Hrvatska, Krešo Perica. Nakon zanimljive rasprave, sudionici okruglog stola složili su se da će primjena pametnijih tehnologija u svrhu smanjivanja troškova, ulaganje u obrazovanje i inovacije biti važni čimbenici kako za kratkoročnu tako i za dugoročnu ekonomsku budućnost.

Tijekom IBM Foruma poznati hrvatski astronom iz Višnjana, Korado Korlević u predavanju pod nazivom „Svemirska straža - znanstveni i edukacijski izazovi" postavio je pitanje jesu li katastrofe planetarnih razmjera moguće? Naime, teleskopima opremljenim digitalnim kamerama otkrivaju se objekti koji prolaze kroz područje između Zemlje i Mjeseca od kojih su mnogi toliko brzi da ih teleskopi starije generacije ne uspijevaju snimiti. Korlević je naglasio kako opasnostima tu nije kraj jer da bi istraživači otkrili na stotine potencijalno opasnih i još neotkrivenih objekata uz velike investicije potrebna je i kreativnost. Sudionici predavanja imali su priliku čuti i priču o svjetski poznatoj zvjezdarnici u Višnjanu.

Posebna zanimljivost ovogodišnjeg Foruma bio je IBM-ov podatkovni centar na kotačima (Portable Modular Data Centar) koji je dizajniran za high density computing okruženja s podrškom za poslužitelje različitih proizvođača.

Osmu godinu za redom IBM Forum dokazao je da nije samo konferencija koja donosi pregled najnovijih tehnologija, rješenja i usluga, već predstavlja mjesto važnih poslovnih susreta na kojem se dogovara buduća suradnja i ostvaruju novi kontakti.

Vezane vijesti

U bolesnom društvu svi smo prostitutke

U bolesnom društvu svi smo prostitutke

"Prošlogodišnja afera s elitnom prostitucijom, tijekom koje su po medijima objavljena imena i fotografije djevojaka osumnjičenih za prostituciju, dok… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika