11.10.2010. / 19:30

Autor: Martina Čizmić

Mravak progovorio: Barišić me tražio da poslujem s Fimi-Medijom

Očekuje se kako bi tijekom sutrašnjeg dana Mravak trebao biti doveden u USKOK gdje će nastaviti sa svjedočenjem

Ivan MravakIvan MravakIvan Mravak, bivši šef Uprave Hrvatske elektroprivrede otvorio je dušu Državnom odvjetništvu i izravno optužio Mladena Barišića u slučaju Fimi-Media. Kako piše Jutarnji list, Mravak je od samog početka istrage pokazao spremnost da surađuje s USKOK-om i DORH-om te da im otkrije sve pojedinosti o poslovnom odnosu Barišića, Nevenke Jurak i Fimi Medije.

Tužiteljstvo je na kraju pristalo na suradnju s Mravakom i to potpisivanjem izjave da protiv njega neće biti pokrenut kazneni progon u slučaju Fimi-Medija ukoliko otkrije druge osobe koje će se teretiti za teža kaznena djela.

Mravak je tako u svom svjedočenju teretio Barišića, odnosno priznao je da je upravo na njegov nagovor HEP počeo poslovati s Fimi Medijom. Prema neslužbenim informacijama, u svom svjedočenju nije izravno teretio bivšeg premijera Ivu Sanadera, ali je istaknuo kako se Barišić pozivao na dogovore sa Sanaderom.

Rekao je kako je slijedio upute Mladena Barišića i osigurao Fimi-Mediji poslove izravnom nagodbom. I na pozivne natječaje javlajle su se samo tvrtke "pod kontrolom" Nevenke Jurak koje su bile povoljnije od ostalih tvrtki čime su dovedene u povoljniji položaj.

Očekuje se kako bi tijekom sutrašnjeg dana Mravak trebao biti doveden u USKOK gdje će nastaviti sa svjedočenjem.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 11.10.10. 22:50

još ka poliglot odčepi, svi budu gorili u paklu !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika