12.10.2010. / 14:20

Autor: Nacional.hr

Sanader zaprijetio na svjedočenju: 'Tko pod drugim jamu kopa, sam će u nju upasti'

Snimku svjedočenja bivšeg premijera možete pogledati u 12 sati i 35 minuta na Drugom programu HTV-a

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanIvo Sanader jutros je oko devet sati izašao iz svoje kuće u Kozarčevoj. Sanadera danas čeka naporan dan s obzirom da je u podne njegovo saslušanje pred Saborskim istražnim povjerenstvom za Inu. Nekoliko trenutaka prije podneva Sanader se pojavio pred Saborom te je otišao dati svoj iskaz pred povjerenstvom.

Sanader je počeo pričati sve što zna o prepuštanju upravljačkih prava nad tom kompanijom mađarskom Molu. Sanader je sedmi i zadnji svjedok koji treba reći povjerenstvu kako je došlo do izmjena u dioničkom ugovoru koji su uzrokovali gubitak upravljačkih prava nad Inom. Podsjetimo, dosad su ispitani Ivan Šuker, Slavko Linić, Ljubo Jurčić, Tomislav Dragičević, Zoltan Aldott i Damir Polančec.

Nakon što ga je predsjednica povjerenstva Dragica Zgrebec podsjetila da je dužan govoriti istinu prema Zakonu o istražnom povjerenstvima, Sanader je kazao kako mu je drago što može svjedočiti te da je Vlada sukladno svim zakonskim obvezama vodila računa o poduzećima u vlasništvu države, pa tako i o poslovanju Ine.

Logična promjena

Upitan o činjenici da je 2008. godine došlo promjene na čelu NO-a Ine, Sanader je kazao da je to bila politička odluka jer se raspravljalo da političari ne bi trebali sjediti u previše nadzornih odbora.

"Bilo je logično da ministar financija Ivan Šuker bude u dva nadzorna odbora financijskih institucija", kazao je Sanader o smjeni Šukera i postavljanju Damira Polančeca u NO.

Jedno od prvih pitanja koje je dočekalo Sanadera bilo je o mogućem prešutnom dogovoru Vlade da Ina ne plaća trošarine.

"Dragičević je to rekao, ali tu je Šuker bio u pravu, nikakav prešutni dogovor nije bio da Ina ne plaća trošarine.. Ali ne možemo se ponašati kao vlasnici. Da smo se tako ponašali onda smo mogli staviti ključ u bravu. Nismo vršili presing u stilu 'Ajde platite trošarine pa makar otišli u stečaj'. I to je bilo logično. Ali isto tako ću vam reći da u čitavom nizu drugih slučajeva, ne samo moja vlada, nego sve vlade moraju brinuti za gospodarstvo. Pa cijeli niz država je lani podržavao privatne kompanije", kazao je Sanader Saborskom istražnom povjerenstvu.

O preuzimanju Ine

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanIz ugovora o privatizaciji Ine iz 2003. godine do promjene vodstva Mola moglo je doći tek ako Mol stekne 50 posto dionica, što je dovelo do njegove dominacije 2008. godine, pitala je Zgrebec.

"17. 7. 2003. Molu je dana jaka pozicija i uvjetovala je buduće događaje. Po tom ugovoru, članak 11, isteklo je 5 godina do kada Mol nije smio raspolagati dionicama bez pisane potpore hrvatske Vlade. Taj lock up period je istekao 17.7. 2008. godine. Mi smo se našli u situaciji da ta odlična odredba ugovora istječe. Ta odlična klauzula u srpnju 2008. više nije vrijedila. To je bio prvi razlog za još jedan napor da se tu klauzulu uvrsti u novi ugovor. MOL je već u srpnju te iste godine dao dobrovoljnu javnu ponudu, i ponudio hrvatskim građanima da im prodaju svoje dionice. MOL sa dobrovoljnom javnom ponudom i kupnjom od strane onih koji su imali sedam posto od fonda branitelja i 15 posto od hrvatskih građana postao najveći dioničar. Time smo mi pali ispod 50 posto, a MOL dolazi na 47,16 posto i postaje najveći dioničar. U srpnju 2008. je Mol dao hrvatskih građanima u javnu ponudu da im ukoliko hoće prodaju dionice po 2800 kuna. Hrvatska vlada, koja također ima dionice, tada ne prodaje svoje dionice, ali prodaju građani i Fond hrvatskih branitelja. Tada Mol stječe još oko 22 posto i postaju najveći dioničar", pojasnio je Sanader.

"Kako Vlada pada ispod 50 posto, više nismo imali pravo na 4 člana Nadzornog i Upravnog odbora. Također, nismo više imali pravo veta na imovinu Ine veće od pet posto nominalnog kapitala. No, Polančec je međudioničarskim ugovorom isposlovao to da MOL ne može raspolagati ili opteretiti dionice Ine bez suglasnosti Vlade na pet godina i omogućio pravo prvokupa Ininih dionica ukoliko bi došlo do neprijateljskog preuzimanja od strane nekog jakog globalnog igrača", tvrdi Sanader.

Polančec je kazao da je o svemu izvještavao vas i predsjedništvo HDZ-a i Vladu te da je davao Odboru za zakonodavstvo, ministrima Šukeru i Matulović-Dropulić, kazala mu je Zgrebec.

"To je točno", kazao je Sanader.

'Ina je mogla postati regionalni igrač'

Borisa Kunsta zanima je li novac od prodaje Ine utrošen na razvoj gospodarstva i je li tada gospodarstvo bilo sređeno, s obzirom da prodaja Ine nije otvorila nova radna mjesta.

"Danas više nisam u politici pa mogu objektivnije govoriti. Pitali su me kao šefa oporbe je li trebalo privatizirati Inu. Osobno smatram da dugoročno država nije dobar vlasnik, ali da država mora zadržati utjecaj u strateški važnim industrijama. Ja samo mogu reći da smo mi zatekli činjenicu da je neposredno prije izbora završen proces privatizacije. Da je bilo snage, i ovo nije prigovor bivšoj Vladi, da smo možda mogli Inu postaviti kao regionalnog igrača koji bi kupio firmu u srednjoj ili istočnoj Europi, nego da se Inu kupuje. Možda bi to bilo bolje.", odgovorio je Sanader te je dodao kako je Ina je sjajna kompanija i ima sjajne potencijale.

"Je li bilo velikih novaca uloženo u Inu? Je. Koliko je novca bilo? Ne znam. Je li to bilo opravdano? Previše me pitate", kazao je Sanader dodajući da su neka sredstva uložena pred same izbore.

Kunst je Sanadera upitao i je li bilo moguće razvrgnuti ugovor s MOL-om, no Sanader je to odlučno odbacio.

'Ne znam zašto je Ina prodana'

"Bila bi to pogrešna poruka stranim i domaćim investitorima, ali i loša odluka po nacionalno zajedništvo. U Hrvatskoj moramo naučiti da poštujemo kontinuitet. Nije dolazilo u obzir da se raskida ugovor s MOL-om, ali je istina da je on bitno uvjetovao kasniji razvoj događaja", rekao je bivši premijer.

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor Šoban"Ne znam zašto su prodali Inu. Da je to bio rudnik zlata za Hrvatsku? Je. Da li ju je trebalo prodavati? Možda nismo mogli, možda nemamo snage da skupimo nacionalnu energiju i promoviramo se vani. Možda i sad trošimo više energije na zaplitanje nogu jedni drugima", rekao je Sanader.

Na pitanje SDP-ovog Gordana Marasa je li bio zadovoljan Šukerom s obzirom da ga je smijenio s Polančecom u Nadzornom odboru Ine, Sanader kaže:

Kadrovske križaljke

"Te kadrovske križaljke su pravo Vladajuće koalicije i Vlade, nismo komentirali križaljke bivše Vlade. Npr., u polovici procesa privatizacije odjedanput dolazi Jurčić koji od jučer nije bio nigdje. Ali, kategorija nije bila jesam li ja zadovoljan ili ne - nego je li Ina uspješna ili nije uspješna. To je ključna stvar", kaže Sanader.

Na daljnje inzistiranje Marasa da odgovori je li osobno bio zadovoljan Šukerom, Sanader je rekao da neće odgovarati jer je to političko pitanje.

"Prije svake političke odluke raspravljalo je Predsjedništvo HDZ-a i koalicija. O tome dvojbe nema. Nema te Vlade i nema tog ministra koji je digao ruku za nešto o čemu nije imao pojma! A sad, koliko je tko bio informiran ne znam, ali nisam dozvolio da nešto dođe na Vladu a da se o tome prethodno nije raspravilo", rekao je Sanader na pitanje o Šukerovom iskazu te je dodao da se odluke donose od Ministarstva, koordinacija, međuvladinog kabineta, i da tek kasnije dolazi na Vladu.

Sanader je odbio odgovoriti na pitanje znači li to da je Šuker lagao.

'Kosor je vodila glavnu riječ u prodaji dionica'

Maras ga je potom pitao znači li to da su Šuker i Kosor sudjelovali na tim sastancima, i je li Kosor sudjelovala u završnoj fazi pregovora s MOL-om. "Da, to je istina, ali u tome ne vidim ništa čudno. Ako je došlo do užeg kabineta i nešto nije bilo u redu, vraća se nazad. Bio sam za to da se Kosor uključi u završnoj fazi i da im pomogne", rekao je Sanader, na što je Maras konstatirao kako je 'Kosor kao predsjednica Fonda branitelja vodila glavnu riječ donijela odluku o prodaji dionica.

"U mojoj Vladi, u obje vlade, Kosor je bila moja prva zamjenica. I svi ključni ljudi, ne samo ona, su sudjelovali u konzulatcijama o ključnim političkim odlukama. To je najnormalnije i ne vidim u tome ništa čudno", odgovorio je bivši premijer.

Marasa je zatim zanimalo jesu li održana dva sastanka mjesec dana prije i mjesec dana nakon njegovog odlaska, te tko je na njima bio. "Sastajao sam se kao premijer više puta s različitim sastavom ljudi koje je slao mađarsko premijer. Sastajali smo se u Vladi", kazao je Sanader.

Izdvajanje plinskog biznisa - 'odlična odluka'

Sanader je kazao da smatra kako je odlično što se iz Ine izdvojio plinski biznis i što su kupljena skladišta Okoli.

"Moja intencija je bila da se Hrvatska učini energetski neovisnom i da ne ovisimo o tome jesu li Ukrajinski čelnici platili Rusima sve ili nisu. Mediji su brojali koliko je plina preostalo u Okoliju. Tada smo različitim akcijama tražili po Europi možemo li kupiti plin", pojasnio je, dodajući da je bila politička odluka da se kupi to skladište, a ne da se gradi novo.

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanMaras je tvrdio da nije bilo definirano da se međudionički ugovor mijenja, zanimalo ga je tko mu je kao premijeru prezentirao ideju da se ipak ide u izmjenu ugovora.

Sanader je ponovio da je bilo pet faza odlučivanja i da nije bilo pojedinačnih odluka.

'Radio sam sve za boljitak Hrvatske'

"Kao drugo, nije točno! Kako vi znate da se nije moralo ići u izmjenu ugovora? Ajmo povući paralelo 2003. i 2008. - ako ste vi sa 25 posto dali Molu dva člana NO-a, a sad oni imaju 48 posto a mi 45, i oni bi trebali zadržati trećinu? Pa Jurčić je pričao o gradnji partnerskih odnosa. Nemojte s političkim argumentima ići", odbrusio je Sanader.

Sanader je upitan i da komentira činjenicu da su se nekada njegovi najbliži suradnici okomili na njega, i je li mu to čudno. Nakon što se nasmijao Sanader je odgovorio:

"Ajde, dobro, slažem se s Kunstom da to nije pitanje privatizacije, i ja to ne bi komentirao. Svatko za sebe zna što radi, ja sam ponosan što sam napravio, dobio izbore dva puta za redom, radio sam sve za boljitak Hrvatske. A ostalo, neka svatko procjeni ali kažem - tko pod drugim jamu kopa sam pada u nju!"

Na to se ubacio Kunst i kazao kako to nije pitanje koje se tiče privatizacije. "Maras će pitati uskoro kakve čarape ima Sanader, kakva mu je potkošulja", dodao je Kunst.

I ostali HDZ-ovi članovi povjerenstva su se pobunili zbog takvog pitanja SDP-ovog Marasa, a Sanadera su nastavili ispitivati o privatizaciji. Postavljeno mu je i pitanje je li aneks ugovora između Vlade i Mola bio na predsjedništvu HDZ-a.

"Ključni elementi ugovora su bili na Predsjedništvu HDZ-a", kazao je Sanader odgovarajući Josipu Salapiću (HDZ).

Salapića je zanimalo i jesu li članovi Vlade bili upoznati s mogućim štetnim posljedicama izdvajanja plinskog biznisa na što je Sanader rekao da je 'moguće da jesu, kao i o dobrim'.

"Rekao sam što je ključno za Hrvatsku - ključna je energetska neovisnost. Hrvatska mora uzeti kontrolu nad nabavom i distribuciju plina, a sve ostalo je pitanje pregovora, ja vam ne mogu gooriti kako i na koji nači treba pregovarati", kazao je Sanader.

Salapić je pitao Sanadera i jesu li članovi Vlade imali povjerenje u ono što je Polančec kao glavni pregovarač predložio, odnosno o aneksu ugovora koji nije prošao standardnu proceduru?

Kolektivizacija krivnje

"Vi mene pitate o pojedinim osjećajima ministara, kako da ja to znam?", odgovorio je Sanader na što je Salapić kazao da pita je li postajalo povjerenje prema onome koji je bio glavni pregovarač na sjednici Vlade.

"Nisam siguran da je to tako bilo", dva puta je na isto pitanje odgovorio Sanader.

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanSalapić je tada pitao smatra li Sanader da, u slučaju nepovoljnih ugovora, ne treba kolektivizirati krivnju, nego krivce izdvojiti s imenom i prezimenom, a Sanader mu je odgovorio:

"Vi ste postavili hipotetičko pitanje, a na njih neću odgovoriti."

Zlatko Koračević (HNS) pitao je li na Vladi Šuker iznio podatke o stanju u Ini 2008. godine, a Sanader mu je odgovorio da to nitko, zbog svjetske krize, nije mogao predvidjeti.

Folklor ili činjenice

"U velikoj mjeri za stanje u Ini je bila odgovorna svjetska kriza", kazao je Sanader.

Upitan je i za komentar Šukerove izjave da je novi ugovor s Molom vidio tek na glasovanju u Vladi, a Sanader je rekao: "Zašto bih ja komentirao ičije izjave, to nije moj zadatak", na što mu je Koračević objasnio svoje pitanje: 'Šuker je bio vaša desna ruka vezano za Inu?"

"Ponavljam, moja zadaća nije da komentiram bilo čije izjave na Povjerenstvu. Rekao sam kako je Vlada funkcionirala, a koliko se ja sjećam, iz iskaza Linića i Jurčića nismo čuli ni jednom rječju kako je funkcionirala Vlada i savjet, i je li bilo svađa oko Ine i Mola. Pa to nisu ozbiljne stvari. Ili ćemo razgovarati o činjenicama ili o folkloru. Ovo spada u folklor!", ljutito je odgovorio bivši premijer.

Koračevića je zanimalo i je li Sanaderova vlada mogla spriječiti preuzimanje Ine od strane MOL-a, odnosno "s obzirom da ste se složili da je upravljanje Inom strateški važno, je li se moglo smanjiti inicijalnu javnu ponudu ispod 15 posto", upitao je Koračević.

Prebacivanje krivnje

"Ništa Vlada ne bi morala učiniti da vi niste prodali 25 posto plus jednu dionicu. Da nije bilo ugovora iz 2003. godine, ova pitanja bi bila irelevantna. Sve o čemu govorite proizlazi u taj ugovora, to je moj odgovor", kazao je Sanader te je dodao da je resorno ministarstvo, dakle Ministarstvo gospodarstva, donijelo odluku da se ide u izmjenu međudioničarskog ugovora.

"Onog časa kad je Mol došao na 48 posto a mi na 45 posto, nismo se mogli gledati iz rovova. Ali smo zato donijeli dobar ugovor i ostavili lock-up dio ugovora o prodaji vlasništv Ine", branio je Sanader poteze svoje vlade te je krivnju prebacio na vladu Ivice Račana.

Aneks ugovora o plinskom biznisu koji je potpisala Vlada Jadranke Kosor prema izjavi Polančeca u značajnoj mjeri mijenja ugovor o plinskom biznisu, kazao je Koračević i upitao je li njime državi pričinjena šteta.

"Ja otkad nisam u politici ne znam takve stvari. Ja o tom aneksu nemam pojma. Nek se objavi pa ćemo znati", kazao je Sanader.

Bivša ministrica pravosuđa u Sanaderovoj vladi Ana Lovrin ustvrdila da je Sanader vrlo benevolentno govorio o ugovoru o prodaji Ine 2003. godine i da ga sada promatra drugačije. Upitala ga je zašto zastupnici HDZ-a u srpnju 2003. godine nisu glasali za njega već su napustili Sabor.

"Ja sam rekao da danas mogu govoriti neopterećen političkom borbom, ali do jučer nisam mogao. Opće dobro i dobro HDZ-a mi je bilo najvažnije, to je bitna razlika. Ne ponižavam posao kojim se vi bavite i kojim sam se ja bavio. Ovaj posao je častan jer služimo narodu i zemlji. A kad sam govorio da su Jurčić i Linić govorili o partnerskom odnosu s Molom, ovoj strani Povjerenstva sam rekao da je drugi ugovor uvjetovan prvim ugovorom. Bio sam benevolentan prema Molu kao strateškom partneru. Bili smo protiv takvog ugovora zbog upravljačkih prava. Razvoj događaja oko Ine je uvjetovan tim ugovorom", kazao je Sanader.

'Nisam znao za Polančecov 'deal' za Podravku'

Anu Lovrin je zanimalo i jesu li članovi Vlade bili informirani od gubicima Ine, na što je Sanader je odgovorio da nije siguran, no da "nijedan član Vlade s inegritetom nije mogao glasati o nečemu o čemu nije informiran".

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanNa ovom je pitanju Sanader prvi put u toku svjedočenja izgubio živce, udario je rukom o stol i rekao da ne želi više odgovarati o funkcioniranju Vlade.

"Nemojmo ovjde pričati kao da je Vlada dječiji vrtić. Vlada se ponašala kao svaka Vlada suverene države! Nećemo pričati o tome tko koga kako gledao", rekao je Sanader

"Jeste li znali da je Polančec, kao što ga se tereti u slučaju Menadžer, u pregovorima oko upravljačke strukture Ine tražio pomoć Mola za sanaciju Podravke?", nastavila je Lovrin.

Sanader je na ovo pitanje odgovorio vrlo kratko: "Ne!"

Josip Leko pitao je jesu li vodili telefonske sjednice Vlade, što je Sanader potvrdio i dodao da nije bilo telefonskih sjednica po pitanu Ine.

Leko ga je pitao i zašto je otišao s vlasti i je li to zbog Ine, na što je Sanader prvi put konkretno odgovorio: "U pregovorima s EU tražio se dio hrvatskog mora. Nisam bio spreman trgovati hrvatskim teritorijem i zato sam otišao!"

Grosse spiele

Na pitanje Gorana Marića je li znao da su Molu dana veća upravljačka prava od 25 posto, rekao je da je to znao još u oporbi.

Na Marićevo pitanje je li privatizacija bila, kako je rekao i Ljubo Jurčić u svom iskazu - 'grosse spiele', Sanader je Marića pitao što to znači.

"Je li to bio 'grosse spiele'? Prvo, to je množina. Hoćemo li sada i gramatiku ovdje učiti? Ne znam za ponudu od OMV-a", kaže Sanader i dodajući da iz faze pregovora nije znao ništa, pa tako ni za ponude ostalih ponuđača.

I Marića je zanimalo bi li Sanader raskinuo ugovor s MOL-om da je znao sve navedene detalje, na što mu je bivši premijer odgovorio kako mu je to teško reći jer bi 'trebalo vidjeti što je plus, a što minus'.

U nastavku je istaknuo i da je na sastanku u Vladi na kojem su kao konzultanti u privatizaciji izabrani PricewaterCoopers i ured Udovički bio i tadašnji predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Sanader je kazao i da Ina nije obavijestila Vladu da je u predstečajnom stanju i da se može reći da je bila u "lošem poslovnom stanju". Upitan zašto nije smijenio vodstvo Ine tada, Sanader odgovara da je to bio posao nadzornog odbora.

Na pitanje je li Polančec predsjedništvu HDZ-a PowerPoint prezentacijom upoznao predsjedništvo HDZ-a o izmjenama ugovora, Sanader odgovara da su svi ugovori te važnosti prošli raspravu na predsjedništvu. Kazao je i kako nema podatak o tome koliko se puta sastalo povjerenstvo za Inu.

Kontradiktorni iskazi Polančeca i Šukera: Kome će se 'prikloniti Sanader?'

Iskaz Damira Polančeca bio je među zapaženijima: "Vlada je oformila Povjerenstvo koje je trebalo pregovarati s MOL-om, no Šuker se nije pojavio na sjednicama dok sam ih ja koordinirao. Odbacujem navode da sam bio jedini pregovarač Vlade, ja sam u dogovoru s premijerom držao detaljne prezentacije Predsjedništvu HDZ-a gdje su bili svi ministri. Tu sam dobivao jasan politički okvir za pregovore i ni u jednom trenutku nisam iskočio iz tog okvira", kazao je tada Polančec.

'formalno član povjerenstva koje je donijelo izmjene dioničarskog ugovora, no i da nije sudjelovao u njegovom radu'.Ministar financija Ivan Šuker kazao je prilikom svoga svjedočenja kako nije imao dokumente nastale nakon pregovora s MOL-om. "Vi ovdje imate riječ najvećeg kriminalca ove zemlje protiv riječi najvećeg poštenjačine", kazao je na tu izjavu Polančec. Šuker je još kazao da nije bio. "Pregovore o izmjenama vodio je Damir Polančec koji je izvještavao Vladu o svemu", kazao je Šuker i dodao kako nije bio niti na jednoj sjednici tog povjerenstva. Dodao je i kako je na Vladi glasovao za izvješće toga povjerenstva o pregovorima s MOL-om, iako ga nije niti pročitao.

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 12.10.10. 12:29

Ovom nesretnom čovjeku želim lagani uzlet nakon smrti.Toliko si je toga stavio na pleća,misleći da mu je dovoljna njegova masa tijela,no u zabludi je.krivo je protumačio formulu E=mc2.Ona zapravo znači da se masa povećava kako se dodaje energija koja masu pokreće.Pa kako je Ivo ubrzao do brzine svjetlosti u bogaćenju,natovario si je mnogo energije ali mu se i masa povećala do neizdrživosti kostiju za koju funkciju su i građene.Dakle premašio je svoje mogućnosti.Tijelo nemože izdržati taj napor.Duša pak nikako.Jer je fluidna.Dakle masa će doživjeti kolaps kao i duša.Teret je neizdržljiv.Ipak sretno Ivo.Sam si tako htio.Kada te nemože narod skloniti i tvoji zuakoni,skloniti će te temeljni zakoni fizike.Kao i Tuđmana,Šuška i druge gramzivce.


registracija
30/9/09

davor12345, 12.10.10. 13:09

Amen!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 12.10.10. 13:41

Pogledati sliku rukovanja Lovrinke i Sanadera.Žena samo što ne zaplače.Dirnuta je kad vidi svog junaka na ovoj poziciji.
fluid@,odlično.


registracija
5/10/10

zvuk958, 12.10.10. 14:19

Ja sam u jednom trenutku pomislio da će Lovrin kleknuti pred Sanadera i poljubiti mu desnu nogu. Nahebala je je Kosorice. Lovrin od sutra neće više biti u ADZ-u.
Hahahahahahahahaha!!! Koji licemjeri. I onaj bivši sindikalac Kunst!!! Pitanje je samo tko će od ovih današnjih sindikalista završiti u sljedećem sazivu Sabora?


registracija
1/1/70

, 12.10.10. 14:34

Još jedna blamaza i RUGANJE narodu od strane ADZe lopova i SDPe lopova.Fujjj! Nece ta braća po kriminalu sjeci granu na kojoj i jedni i drugi sjede.


registracija
27/4/10

fuzija2, 12.10.10. 15:03

HDZ-a i SDP-oci su ista "jugojanjicarska mafija"
sa kojom jos rukovodi mesic plus jos nije
uspjelo Ivi Josipovicu istrgnuti vodstvo iz mesicevi
ruku jer je HRT-a mesicevo debelo guzno crijevo
sa jednom grupom "BAKTERIJANACA" koji
uvode cenzuru protiv svake ISTINE.

I HND-o je mesiceva peta kolona koji su svi
prosli zajedno sa Hrvatskim vodecim akademskim
strucnjacima kroz CRVENDACICU ili
MITOVACKU PROPUSNICU bez zahtjevanja
KOMPETENCIJE.


registracija
1/1/70

, 12.10.10. 15:27

Ovo tzv povjrenstvo je SRDNJA za zdrav razum u REZIJI ADZ e KRIMINALACA I SDPe kriminalaca. Tko god ima iQ veci od cipele..znade o cemu zborim.


registracija
1/1/70

, 12.10.10. 15:28

GLUPIiiiiiii narodee,kad ce te jednom shvatiti,da između HDZe MAFIJE i SDPe MAFIJE zapravo i nema velike ili nikakve razlike ?! Nikad? Eeeeee,onda se telite od muke...kad je do sad LOPOVSKO povijerenstvo nesto konkretno uradilo za narod...?Pa oni se tamo ZABAVLJAJU,dnevnica ide...a one majke iz kamenskog....svi drugi ljudi kojih je milijun muku muce kako prezivjeti iz dana u dan.A HDZe MAFIJA i SDPe MAFIJA se igra s povjerenstvima...mamu im....


registracija
1/1/70

, 12.10.10. 15:34

SPRDAJU se ADZe i SDPe delije s nama HRVATSKIM narodom,svi zandemo da je drzava opljackana dibi - dus...a ipak neke budaletine i dalje vjeruju ovim dvjema sestinskim KRIMINALNIM strankma.
A dok je tako,oni ce moci i dalje mirno pljackati i rasturati ovu drzavu i uzivati sve blagodeti .... Znajte,da njih uopce nije briga sto ima 400.000,nezaposlenih,cetiri milijuna sirotinje koja zivi na ivici siromastva...njih samo interesuje kako sto duze vladati...kako sacuvati opljackano...i neka je tako kad je narod GLUP.


registracija
11/1/10

fluid, 12.10.10. 15:54

U Hrvatskoj za 20 godina nije osuđen pravomoćno niti jedan političar????Država propala od političkih odluka!!???Tko je ovdje,osim naroda,lud?


registracija
8/7/10

Maroje, 12.10.10. 15:56

Uzeti metlu i sve pomesti sa političke scene.Izabrati pametne i plemenite domoljube koji imaju plemenito srce i kliker u glavi da vode prelijepu nam domovinu


registracija
8/7/09

bankar, 12.10.10. 15:57

JACA KAKA!!!


registracija
1/1/70

, 12.10.10. 16:31

Mozda bih vjerovao povjerenstvu u kojem sjede ljudi iz Njamacke......povjerenstvu u kojem glavnu rijec imaju najVECI lopovi iz ADZea i SDPea,nikad !!! Njih treba vecinu POHAPSITI...oduzeti opljackano...a to nikako nece uraditi ljudi iz ovog povjerenstva.Njima je dobro doslo da zarade dnevnice...da se malo igraju ...da kazu narodu kako su oni borci za pravdu....kako opet mi GLUPANI za nih trebamo glasati i njima vjerovati...uzas!


registracija
5/3/10

starimudrac, 12.10.10. 17:48

nemreš vjerovat ! svi su znali ? pa nemamo toliki remetinec !


registracija
5/3/10

starimudrac, 12.10.10. 17:54

puky, nisu isti. sad kad je i budali jasno, HDZ okreće temu--svi smo isti. ako si pažljivo slušao idejnog vođu, nijedne zamjerke SDPu nije rekao. a ono što je rekao svodi se na to da nije sam bio vlada, već da vladu čine premijer i ministri i da zajedno donose odluke. njihove su bile takve kakve su bile i tu se ništa ne može razvodniti.


registracija
11/1/10

fluid, 12.10.10. 18:03

Nevjerovatno kako osoba može uvjeravati cijelu naciju kako je radio dobro,domoljubno,u skladu sa zakonima,nepogrešivo i šta sve ne a država propala dok je on milijunski avansirao.To je pokvarenost do srži njegovog bića.Monstrum sa bjelim ovratnikom.Sljedi ga cijela klika licemjera i hohštaplera,rekli bi političara.No,nisu oni političlari već gangsteri koji su iskoristili politiku i naivnost građana te ih opljačkali(i pljačkaju i dalje-Kamensko)do gole kosti.


registracija
1/1/70

, 12.10.10. 19:32

Gledali ste sinoc latinicu?I da niste gledali...svaki pametan covjek vidi,znade,osjeca na svojoj kozi da su HDZe i SDPe najveci krivci za rasturanje domovine.Svatko od nas znade da je drzava opljackana...da navedena gospoda svoju imovinu...nisu zaradili na posten naciN...i sad ocekivati od njihovog povjerenstva da te ANOMALIJE...razotkriju..to moze ocekivati samo lud covjek. Vecinu njih treba dozivotno pozatvarati a opljackano oduzeti.


registracija
5/3/10

starimudrac, 12.10.10. 20:05

i što sam fulao kad sam rekao da će te goriti u paklu ?


registracija
24/11/09

friz, 12.10.10. 21:29

za ovo imam samo jednu kratku rečenicu:VELEIZDAJNIK I POLITIČKI KRIMINALAC pred LICEM NACIJE !!!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 12.10.10. 22:13

Bajicu sta cekas vise.Ne postoji kolektivna odgovornost za kriminal


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika