12.10.2010. / 11:59

Autor: Hina

ATP Šangaj: Ljubičić teškom mukom prošao Kineza Zhanga

Danas je svoj dvoboj 1. kola trebao igrati i Marin Čilić, no u Šangaju pada kiša, pa je neizvjesno hoće li najbolji hrvatski "reket" uopće na teren u utorak u srazu s Talijanom Andreasom Seppiem

Ivan LjubičićIvan LjubičićHrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u 2. kolo 3.24 milijuna dolara vrijednog ATP Masters 1000 turnira u Šangaju svladavši Kineza Ze Zhanga s 5:7, 6:3, 6:4.

Umorni Ljubičić, koji je još u subotu igrao polufinale Pekinga, imao je velikih problema s najboljim kineskim tenisačem, koji je rangiran kao 308. na ATP ljestvici i kojemu je ovo bio prvi dvoboj na ATP Touru. Dvoboj je trajao čak dva i pol sata, a izuzetno motivirani domaći tenisač itekako je namučio Ljubičića, dobivši prvi set, dok je u odlučujućem trećem imao "break lopte" za vodstvo od 3:1. Ipak, Ljubičić je u trećem setu dočekao svoju priliku, oduzeo je Zhangov servis za vodstvo od 3:2 i pobjedom osigurao dvoboj 2. kola s Novakom Đokovićem, koji je kao drugi nositelj bio slobodan u prvom kolu.

Ljubičić i Đoković dosad su igrali osam dvoboja, a srpski tenisač vodi s 6:2.

Danas je svoj dvoboj 1. kola trebao igrati i Marin Čilić, no u Šangaju pada kiša, pa je neizvjesno hoće li najbolji hrvatski "reket" uopće na teren u utorak u srazu s Talijanom Andreasom Seppiem.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika