12.10.2010. / 22:30

Autor: Ana Smrečki, Hina

Mesić o kupnji nekretnina: Prodajem svoj stan i kupujem novi, u čemu je problem?

«Urednike ne zanima ni kako su neki, izgradili zgrade za milijun maraka i više, a nakon toga to su kupili za 20 tisuća maraka. Ja nikad nisam imao društveni stan, mi smo uvijek imali svoj stan i sada prodajemo svoj stan. Ne znam u čemu je sada problem», zapitao se Mesić

Photo: Antonio Bronic/PIXSELLPhoto: Antonio Bronic/PIXSELLNakon što je u javnost procurila informacija da se bivši predsjednik Mesić sa suprugom Milkom seli podno Medvednice, te da je za dva stana iskeširao gotovo dva milijuna kuna koje je posudio od prijatelja, nije se trebalo dugo čekati na njegovu reakciju.

Na upit odakle mu novac za kupnju pola zgrade za oko dva milijuna kuna, Mesić je rekao da je zanimljivo kako novinarske urednike ne zanima kako to da nije uzeo društveni stan pa ga pretvorio u privatni i platio 220 tisuća njemačkih maraka.

«Urednike ne zanima ni kako su neki, izgradili zgrade za milijun maraka i više, a nakon toga to su kupili za 20 tisuća maraka. Ja nikad nisam imao društveni stan, mi smo uvijek imali svoj stan i sada prodajemo svoj stan. Ne znam u čemu je sada problem», zapitao se Mesić.

Nekadašnji predsjednički par uskoro se iz Ilice sele u Borčec. Tamo su ovoga ljeta kupili dva stana s garažama. Manji stan u prizemlju ima površinu 56 kvadrata, a četverosobni, dvoetažni stan na katu i u potkrovlju prostire se na 106 kvadrata.

Mesić je ove stanove kupio uz pomoć neimenovanih prijatelja i to za cijenu od 1,9 milijuna kuna ili oko 1600 eura po kvadratu.Dva stana u podsljemenskoj zoni izgradila je Štefanija Balog, šefica njegovih izbornih kampanja i savjetnica.

Stanove je u kolovozu kupila Mesićeva supruga Milka, a plaćeni su u gotovini. Mesić tvrdi da će novac, koji je posudio od prijatelja, vratiti od prodaje stana u Ilici, poručujući da se ne mora žuriti s vraćanjem.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 12.10.10. 23:23

pa stvarno u čemu je problem


registracija
31/1/10

STTony, 13.10.10. 00:06

Problem je u tome da je trenutno Kra-De-Ze u očajničkoj misiji kako naći ikakvu aferu koja nema veze sa njima da bi rekli kako su svi isti lopovi i zločinci kao oni sami.


registracija
11/1/10

fluid, 13.10.10. 00:09

Ispričavam se glede stana no i dalje si mi mrzak zbog prijateljstva sa Dragičevićem.To je sramota.


registracija
21/3/10

arcanius, 13.10.10. 00:23

on ga bar kupuje, Kosorica ga je ukrala braći Drobac.....
i još ga nije vratila!


registracija
14/2/10

didamojstari, 13.10.10. 08:13

jeli ima koji prijatelj da meni posudi 1,9 milijuna kuna???
u pravnoj drzavi treba otvoreno reci koji je to prijatelj, i provjeriit odakle prijatelju taj novac. ako je onda sve ok, zasto nebi kupio jedan stan ili njih pedeset?!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 13.10.10. 10:31

Bas su skupi stanovi u Hrvatskoj


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika