12.10.2010. / 23:28

Autor: Ana Smrečki

Bivši premijer Sanader glavni osumnjičenik policije i DORH-a?

Formalna istraga za sada nije otvorena, ali se provode izvidne radnje u kojima je Sanader osumnjičenik. Glavnina štete odnosi se na slučaj Fimi Media, preko koje se izvlačio novac iz državnih institucija i javnih poduzeća

Navodno se provode predistražne radnje protiv bivšeg premijera Ive SanaderaNavodno se provode predistražne radnje protiv bivšeg premijera Ive SanaderaNakon što je Sanader svjedočio pred istražnim povjerenstvom koje se bavi privatizacijom INA-e, čini se da ga ono pravo ispitivanje, pred policijom i Državnim odvjetništvom tek čeka. Jutarnji list piše da se provode predistražne radnje protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, a spominje se moguća šteta od nekoliko desetaka milijuna kuna.

Formalna istraga za sada nije otvorena, ali se provode izvidne radnje u kojima je Sanader osumnjičenik. Glavnina štete odnosi se na slučaj Fimi Media, preko koje se izvlačio novac iz državnih institucija i javnih poduzeća. USKOK-ovim istražiteljima na tu je temu odgovaralo već nekoliko osoba, koje spominju Mladena Barišića i Ivu Sanadera.

Barišić, koji bi mogao biti ključna karika u cijeloj priči, do kraja tjedna trebao bi do kraja tjedna dati svoj iskaz pred USKOK-om. U međuvremenu, istražiteljima je 'dušu otvorio' bivši član uprave HEP-a Ivan Mravak. Pritom je otkrio da je bivši član uprave HEP-a Ante Despot, inače zet pritvorenog Mladena Barišića, postao vlasnik luksuznog stana u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna.

Večernji list piše da je Mravku naređeno da Barišićevom zetu kupi stan, pa bi ga upravo Ante Despot mogao uskoro zamijeniti u Remetincu. Odvjetnik bivšeg šefa HEP-a Branko Šerić poručuje da Mravak vjerojatno idući tjedan izlazi iz zatvora. U suprotnome, smatra da bi to mogla biti loša odluka za one koji odluče govoriti istinu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 13.10.10. 00:04

Pita li se netko u Hrvatskoj kakav mora biti čovjek koji ovako arogantno hoda?Kao da uopće nije svjestan zbivanja oko sebe.Ili je lud ili pokvaren!Ili i jedno i drugo.A kakvi su tek on i koje je uvjerio da je pozitivac?Eh moj narode!


registracija
31/1/10

STTony, 13.10.10. 00:09

Eh, Sanaderu se mora priznati da ima vrhunski marketing. Šteta što je lopov i beskrupulozni lažljivac.


registracija
11/1/10

fluid, 13.10.10. 00:49

I šta će mu se dogoditi?Ništa kao ni posljednjih 20 godina.Nijedna optužnica nije urodila plodom.Nijedan političar nije osuđen.A država propala!Bravo DORH,policijo i ostali.Za EU spremni !Fuj!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 13.10.10. 01:16

Ovo su mu posljednji trzaji.Bahato prijeti ostalima.Moje osobno misljenje je da ce on u sljedecih 10 dana biti u zatvoru.


registracija
1/1/70

, 13.10.10. 08:15

APSITE ga vec jednom majku vam j.....m,dosadilo je narodu vise gledati ,MAFIJU kako su RUGA NARODU !!!!!!!!!!!!!


registracija
1/1/70

, 13.10.10. 08:45

NARODE,tek kad se mnogi probudite...tek tad ce mnoge budale inace glasaci HDZea i SDPea uvidjeti tko je glavni krivac za sve pljacke...tko je narodu uzeo egzisatenciju,ako hocete mnogim i zivot.
Non-stop,te dvije sestrinske stranke po kriminalu...jedna drugu u saboru...pred nasim OČIMA stalno optuzuju za pljacku ove ili one firme...dal' je itko ikad cuo demeniti bilo s koje strane ?! Sve sjednice gledam..nikad to nisam čuo. Sto ce reci,ista MAFIJA koja jedna drugim drzi ljstve..i stitei leđa.Jucerasnje tzv kriminalno povjerenstvo je dokaz.


registracija
1/1/70

, 13.10.10. 08:46

Sta treba jos ovaj dokazani KRIMINALAC uraditi,opljackati,sprdati se s nama...pa da se Bajić ...probude?! Koliko god Kosoricu smatram za neke stvari odgovornom,ipak kod mene i vecine građana ona zasluzuje OPROST zbog pokretanja svih istraga u drzavi.Da nje nije bilo,nikad mi nebi nista saznali.Ovako razmisljaju SVI u mom kraju.Zapamtite,skoro smo SVI ljevičari.


registracija
1/1/70

, 13.10.10. 08:47

Ako je Jaca i bila desna ruka...ipak svi znademo da bez SMRANADEROVA blagoslova se nista u drzavi nije moglo desiti.Koliko god Jacu za neke stvari smatram krivom..ipak mnoge ljevicari joj skidaju kapu sa pokretanja ovih procesa,Da nje nije bilo..nikad nijadn proces protiv velikih riba nebi bio pokrenut
I zato ja kao ljevicar JACI skidam kapu,i ne samoja,mnogi ljevicari.


registracija
1/1/70

, 13.10.10. 08:48

Mnogi ce biti iznenađeni koliko ce Kosorica privuci ljevicara na svoju stranu RAZLOG je , sto je ona dozvolila pokretanje svih istraga. Ovakvo sto,nikad nebi uradio KILAVI Milanovic i jos kilaviji bivsi Racan.
Nitko iz svih mojih komentara nemre reci da nisam lkletantni LJEVIČAR...ipak mi je dosadio kukavciluk ljevicara..glumljenja postenjaka...a kad sam gledao jucerasnje KRIMINALNO tzv povjerenstvo kako vodu navodi na Sanaderov mlin,jos vise sam ubijeđen da ADZe KRIMINALCI i SDPe KRIMINALCI su rođena braća.


registracija
30/6/10

petrus7, 13.10.10. 10:08

BJELOGLAVU SRPSKU KOKOŠ NA VJEŠALA.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 13.10.10. 10:16

Sada dolazi ono najgore za Ivu.Iscekivanje policije svako jutro.Jadnik,bas mi ga je zao.Na kraju je skontao da na zapadu ne vole lopove (one o kojima novine pisu) pa se morao vratiti.Nije mu ni Picaso pomogao (vjerovatno pokusaj mita ako je to uopce istina)


registracija
9/5/10

lolobrigita, 13.10.10. 11:52

Sanader je najsposobniji političar kojeg je novija Hrvatska imala.Šteta što je kurvin sin.


registracija
11/1/10

fluid, 13.10.10. 16:22

Darko USA uzalud se nadaš zatvoru u koji bi Sanader mogao ići.U Hrvatskoj je davno(za Tuđmana)još pravosuđe prilagođeno lopovluku a ne pravdi.Dokaz tio je nijedan procesuiran i osuđen političar(čitaj lopov)unazad 20 godina.Šta se ima onda očekivati.Proces da ali ne i osuda.Pa to ti stalno govore ;"nema kazne za odluke političara".Osim gubitka izbora-ako i to prolazi.Ovisi koliko naroda možeš podmititi kao glasače.Svi kupe mrvice nesvjesni da svojim izborima ubijaju "hrvatsku kravu"koja više ni sisa nema.Lolobrigita -kratko i jasno.Bravo.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 13.10.10. 20:26

Ne da imam nos u ovom slucaju imam surlu.Pricekaj jos 10-ak dana


registracija
29/11/09

Ivis, 14.10.10. 03:51

Cijela Vlada, Jaca, Pivac Jandrokovic, Prasac, Sex, Tvornicar Lazi i ostali lupezi, znaju razlog Sanaderovog bijega, ali sute jer se boje istine. Tvornicar Herbrang se plasi nauditi Jaci i HDZ-u. Svi su znali za kradje, ali nisu imali jaja za suprostaviti se caci Ivi. Lakmus Sex suti, nekoga Vraga sprema. Bozo Kaljmetovic je nestao. Istna je, kada suti tada je najpametniji. Ne smije biti oprosta, za glupo podizanje ruke i dati glas bez razmisljanja, za laganje onih sto jedu iz drzavnih jasala i za pasivno promatranje kradje, poput Sexa. Neznanje i pasivnost treba kazniti na svim razinama. Za kradju jedne proracunske kune, treba ostro kaznjavati. Nove izbore, direktne, bez zasranih lista, pa makar i Jaca pobijedila.Ova zima ce biti vrlo vruca i bez ogrijva !!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika