13.10.2010. / 22:26

Autor: Ana Smrečki

Angelina Jolie nije dobrodošla u BiH: Ili će dati scenarij ili neće snimati film

Tamošnje ministarstvo kulture zabranilo joj je snimanje filma na području Federacije, jer Jolie nije dala da se pročita izvorni scenarij

Angelina Jolie za svog nedavnog posjeta BiHAngelina Jolie za svog nedavnog posjeta BiHAngelina Jolie opet je podigla prašinu u medijima, ovoga puta ne zbog svoje pojave, nego zbog filma koji snima na području Bosne i Hercegovine. Tamošnje ministarstvo kulture zabranilo joj je snimanje filma na području Federacije, jer nije dala da se pročita izvorni scenarij, piše Jutarnji list.

Rat na prostoru BiH, tema je koja je vrlo osjetljiva, pa iziskuje oprez u pristupu zbivanjima vezana za to razdoblje. Stoga je i jedan od preduvjeta snimanja filma poznate glumice bilo da se scenarij pregleda unaprijed, kako bi se procijenilo podudara li se njezina priča sa stvarnim zbivanjima u BiH.

«Angelina Jolie će dobiti odobrenje za snimanje filma u BiH ako nam dostavi scenarij. Ljudi koji su ga pročitali tvrde da je u njemu priča koja nema veze sa stvarnim ratnim zbivanjima. Film je naišao na neodobravanje predstavnica udruge Žene - žrtve rata, pa je snimanje obustavljeno», poručio je resorni ministar Gavrilo Grahovac.

Svjestan je da se snimanje neće moći zabraniti, pa ga žalosti činjenica da će tematika uvrijediti veliki broj žrtava. Za Žene - žrtve rata, koje su tijekom rata silovane i zlostavljane, sporna je tematika filma koje se bazira na odnosu između Bošnjakinje koju je silovao srpski vojnik. Oni se potom zaljubljuju i zajedno prolaze kroz ratne strahote.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 13.10.10. 23:48

zato i snima u budinpešti e moji bonsanci nkad vi nećete na zelenu granu


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 14.10.10. 00:08

Kako se ono kaze Hanume rjesile da budu rediteljke.Dobro im je onaj iz Banja Luke i rekao Teheran (tamo hapse ako zvaces zvaku)


registracija
25/12/09

trta333, 14.10.10. 09:12

Mora ministar da pročita koliko je puta ta njegova bila silovana.Ako je to uradjeno samo nekoliko puta, to nije dobro,jer onda udruge neće podržati snimanje filma.A tek da se silovana zaljubi u Srbina,kako je napravila ova amerićka hanuma,to baš nikako ne može proći.I taman belaja da se to još snima u saraj bosni i na očima udruga.Pa kad to pregleda ministar, onda još mora proći verifikaciju kojekakvih institucija,kao u samoupravljanju i da ova amerićka hanuma još dobro plati sve te koji čitaju i onda će možda biti dobro.Jad i bijeda.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika