14.10.2010. / 12:11

Autor: Hina

Video: Još se traga za pljačkašima pola milijuna kuna iz Splitske banke na Savici

U zagrebačkoj policiji kažu da su nepoznati razbojnici srednje životne dobi, obojica su bili maskirani kapama s prorezima za oči, tzv. fantomkama, i kapuljačama, a nosili su i rukavice

Foto: Robert Anić/PIXSELLFoto: Robert Anić/PIXSELLZagrebačka policija intenzivno traga za dvojicom razbojnika koji su jučer oko 14 sati, maskirani i uz prijetnju pištoljima, opljačkali poslovnicu Splitske banke u naselju Savica i iz nje uzeli više od pola milijuna kuna.

U policiji se danas doznaje da su razbojnici u banku u Lastovskoj ulici upali maskirani tzv. kapama fantomkama.

Jedan od njih je uz prijetnju pištoljem naredio 27-godišnjem zaštitaru da legne na tlo te mu uzeo službeni pištolj, dok je drugi, također uz prijetnju pištoljem, od četvero zaposlenika banke (u dobi od 29, 27, 26 i 25 godina) zatražio da otvore sef.

Potom je iz pretinca u sefu novac "strpao" u torbu, a zatim su obojica razbojnika izašli iz banke i pješke se uputili prema pothodniku Savica-Folnegovićevo naselje, nakon čega im se gubi trag.

Video. Danijel Popek

U zagrebačkoj policiji kažu da su nepoznati razbojnici srednje životne dobi, obojica su bili maskirani kapama s prorezima za oči, tzv. fantomkama, i kapuljačama, a nosili su i rukavice.

Inače, riječ je o banci koja je na sličan način opljačkana i 30. kolovoza ove godine, kada je iz nje ukradeno gotovo pola milijuna kuna. Počinitelji tog zločina još nisu otkriveni.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika