14.10.2010. / 16:03

Autor: Martina Čizmić, Hina

Kosor: 'Sanader nas želi srušiti, SDP mu drži lojtre'; Milanović: 'Izvjesno glasovanje o nepovjerenju Vladi'

Osvrnula se i na Sanaderovu izjavu kako je otišao jer nije želio "trgovati hrvatskim teritorijem". Premijerka je uvjerena kako je napravila dobar posao, te da o prodaji teritorija nije bilo govora

Autor:
Marko Lukunic/PIXSELLAutor: Marko Lukunic/PIXSELLPremijerka Jadranka Kosor uspjela je u svom zgusnutom rasporedu pronaći nekoliko minuta kako bi odgovorila na novinarska pitanja nakon sjednice Vlade. Kako je tijekom same sjednice izbjegavala komentirati svjedočenje Ive Sanadera pred saborskim povjerenstvom, novinare je naravno zanimalo njeno mišljenje o tome. Tim više što je u javnost procurila vijest i kako je SDP planirao "rušiti vladu", ali su od toga odustali dok ne vide sljedeći Sanaderov potez.

"Tko nije glasao za glavnog državnog odvjetnika? Tko napada ministra policije, mene i vladu u cjelini? Ništa nije slučajno", rekla je premijerka i optužila SDP da Sanaderu "drži lojtru". Njihov plan "rušenja vlade" vidi kao paničnu reakciju na vladin Program gospodarskog oporavka "koji pokazuje sve bolje rezultate kroz povećaje izvoza, čega se mnogi boje".

Osvrnula se i na Sanaderovu izjavu kako je otišao jer nije želio "trgovati hrvatskim teritorijem". Premijerka je uvjerena kako je napravila dobar posao, te da o prodaji teritorija nije bilo govora.

Sve o ratu između Sanadera i HDZ-a

"Pregovori su bili beznadno zapečaćeni i nije se naziralo svjetlo na kraju tunela. Ali zahvaljujući mom dogovoru sa slovenskim premijerom Pahorom, postigli smo dogovor o načinu rješavanja problema. U tome su nas pomogli i poduprli prijatelji i svi koji žele dobro Hrvatskoj", rekla je premijerka te još jednom ponovila kako je čak "i Papa rekao da pozdravlja taj sporazum".

Ponovila je kako se "ne boji ničega i nikoga" te dodala kako je ona predvidjela da će Sanader aktivirati svoj zastupnički mandat.

"To je već viđeno, ako nikad prije onda 3. siječnja. I to je pokušaj na tragu rušenja Vlade i koalicije i HDZ-a", rekla je premijerka te na Sanaderovu poslovicu o kopanju jame odgovorila svojom.

"Ne pada snijeg da bi pokrio brijeg, već da bi se vidjeli tragovi", zaključila je premijerka.

Milanović: 'Ne želimo imati posla s HDZ-om i Sanaderom'

Zoran Milanović: Autor:
Maja Santosi/PIXSELLZoran Milanović: Autor: Maja Santosi/PIXSELLProzvani Zoran Milanović rekao je danas da SDP ne želi imati posla ni sa Sanaderom niti s HDZ-om.

"Ne znam zašto se Sanader vraća u Sabor. To je formalno njegovo pravo, ali nisam siguran da tamo ima nekog posla", kazao je Milanović poslijepodne novinarima ispred sjedišta SDP-a.

Istaknuo je kako SDP ozbiljno razmatra mogućnost da zatraži glasovanje o nepovjerenju vladi, jer smatra da se na ovakav način dalje više ne može.

SDP-ovci su, kako je rekao, to razmatrali jučer na predsjedništvu stranke, razgovarat će o tome na Klubu zastupnika te su kazao je Milanović, vrlo blizu takve odluke sa SDP-ovim mogućim koalicijskim partnerima.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 14.10.10. 16:26

Kud srece da se srusi gnjezdo kriminala.


registracija
18/12/09

slavonac031, 14.10.10. 17:01

Ako tako nastavi, još će Jaca ispasti hrvatska Djevica Ivana Orleanska.


registracija
27/7/09

verina, 14.10.10. 18:27

A što ova inteligentna nazovipremijerka misli da je uloga opozicije? Da joj plješće i hvali svaki njezin potez? U svakoj demokraciji, pa i u ovakvoj kakvu ima Hrvatska, običaj je opozicije da kritizira ono što ne smatra dobrim. A, hvala bogu. u Hrvatskoj se ima što kritizirati...


registracija
25/6/10

vidra, 14.10.10. 20:04

Bolje ne komentirati, sada je vrijeme za brojanje "mrtvih". treba čekati i brojati, jedino BAJIĆ I KRASIČKA mogu nam pobrkati zadovoljstvo.


registracija
3/9/10

mudroser, 14.10.10. 20:26

Ovaj Sanader mi se doista gadi. ne rusi on samo HDZ, on rusi i usporava cijelu Hrvatsku radi licnih probitaka.
Uzasan covjek.
Jeste li sigurni da nije iz Hercegovine?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika