14.10.2010. / 19:44

Autor: Hina

Putin: Rusija ima najveće izglede za SP 2018.

Premijer Rusije Vladimir Putin smatra kako njegova zemlja ima najveće izglede za dobivanje organizacije svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, prenose ruski mediji.

Vladimir PutinVladimir PutinPremijer Rusije Vladimir Putin smatra kako njegova zemlja ima najveće izglede za dobivanje organizacije svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, prenose ruski mediji.

"Bilo bi pravilno kada bi Rusija dobila organizaciju SP-a. Posebice ako se zna da Rusija nikada nije organizirala takvo natjecanje," kazao je Putin, te dodao: "Polazeći od tih činjenica, kao i razvoja samog sporta, naravno da su izgledi Rusije veliki, ali mi imamo i ozbiljne suparnike, poput Portugala, Španjolske, Engleske i drugih zemalja", kazao je Putin.

Sredinom kolovoza izaslanstvo Međunarodne nogometne federacije (Fifa) posjetilo je Rusiju i tijekom inspekcije Fifa je nizala samo pohvale.

Fifa će odluku o domaćinima SP-a 2018. i 2022. godine donijeti drugog prosinca ove godine, a očekuje se kako će World Cup 2018. godine ugostiti neka od europskih zemalja. Osim Rusije kandidati za domaćinstvo su Engleske, zajedno Portugal i Španjolska, SAD, Australija, Japan, zajedno Belgija i Nizozemska, Katar i Južna Koreja.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
22/9/09

zvonevk, 14.10.10. 20:46

Pa bilo bi zgodno skočiti malo do Rusije na svjetsko...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika