14.10.2010. / 22:39

Autor: Hina , Nacional.hr

Pravi sukob u stranci tek se očekuje, Kosor tješi članstvo: 'HDZ je čvršći nego ikad'

Međutim, premda iz razumljivih razloga Kosor večeras sugerira homogenost unutar partijskih redova, informacije koje iz te stranke dolaze do medija prikazuju nešto drugačiju situaciju

Jadranka Kosor, Ivo Sanader i Luka Bebić u vrijeme kad je na čelu partije još bio Sanader; foto: PixsellJadranka Kosor, Ivo Sanader i Luka Bebić u vrijeme kad je na čelu partije još bio Sanader; foto: PixsellPredsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor izjavila je nakon večerašnjeg sastanka koordinacije predsjednika županijskih organizacija HDZ-a kako je stranka čvršća nego ikada. "Razgovarali smo o budućnosti HDZ-a, koja je čvršća nego ikada", rekla je novinarima Jadranka Kosor i time odgovorila na pitanje je li se u stranci večeras razgovaralo o zahtjevu bivšeg premijera Ive Sanadera da mu se ponovo aktivira zastupnički mandat u Saboru.

Zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović novinarima je pak rekao kako na večerašnjem sastanku u središnjici HDZ-a nije bilo govora o Sanaderovu zahtjevu, nego su s predsjednicima županijskih organizacija razgovarali o sljedećim parlamentarnim izborima. "Vlada je stabilna, kao i koalicija", poručio je Milanović.

Prema pisanju Hine, županijske organizacije HDZ-a bezuvjetno podupiru predsjednicu stranke, što će sutra i objaviti na konferencijama za novinare. Bezuvjetnu potporu predsjednici županijskih organizacija posebno daju svemu što radi koalicijska vlada, a pogotovo programu gospodarskog oporavka i borbi protiv korupcije, piše Hina.

Priča se o Sanaderovim ljudima u Saboru...

Međutim, premda iz razumljivih razloga Kosor večeras sugerira homogenost unutar partijskih redova, informacije koje iz te stranke dolaze do medija prikazuju nešto drugačiju situaciju. Naime, od trenutka od kada je objavljeno da se Sanader vraća u Sabor, ali i tijekom onog njegovog prvog pokušaja puča kojeg je neslavno okončao izvanrednom konferencijom za novinstvo, nakon čega je isključen iz stranke, pojavile su se informacije kako bi bivši premijer itekako mogao računati na potporu nekolicine HDZ-ovih zastupnika koji su svih ovih mjeseci s oprezom govorili o njemu.

Ruši li odbjegli premijer svoju bivšu stranku?

Danas je, recimo, Jerko Rošin, zastupnik i Sanaderov dobar prijatelj, u razgovoru za Jutarnji list izjavio kako će ‘biti gužva u šesnaestercu’, ne želeći pritom odgovoriti na pitanje ‘hoće li mu se pridružiti’ “Bumo vid’li što to sve skupa znači, ali nikad nisam izgubio vjeru u prijatelja jer onda bih izgubio i u sebe samoga”, rekao je Rošin. Uz Rošina se spominju i još neka imena, poput Marija Zubovića, Petra Selema pa čak i Luke Bebića, koji je međutim danas kazao kako ‘ostaje uz premijerku’. Uz to su se pojavile i špekulacije da je Sanader već duže vrijeme radio na pokušaju ‘vabljenja’ pojedinaca da mu se priklone u Saboru.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 15.10.10. 03:05

Kad je toliko samouvjerena, neka objavi izbore i osjetit' ce 'slast' pobijede!


registracija
30/6/10

petrus7, 15.10.10. 09:18

Ivis točno. Ja to govorim. Neka ga raspiše i kad je sigurna neka potvrdi svoje mjesto. Ma ona zna da ne kmože dobiti zato ni ne želi izbore. U suprotnom bi ga raspisala odmah. Jadna glupačica.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika