15.10.2010. / 08:45

Autor: Hina

'Širi se kultura opijanja': Alkohol na Novom Zelandu jeftiniji od vode

"Naše analize sugeriraju da je alkohol sada vjerojatno najjeftinija droga na Novom Zelandu i da postaje sve dostupniji, dok istovremeno raste zabrinutost zbog širenja kulture opijanja", upozorio je Wilson

Alkohol na Novom Zelandu sada je postao jeftiniji od vode u boci, rekli su istraživači u članku objavljenom u petak.

Istraživači sa sveučilišta Otago utvrdili su da se vino u tetrapaku može kupiti već za 62 novozelandska centa (47 američkih centi), uobičajeno pivo za 64 a vino u boci za 65 centi.

To je jeftinije nego boca vode od 250 mililitara koja se prodaje po 67 novozelandskih centi, rekli su profesor javnog zdravstva Nick Wilson i njegova kolegica Fiona Gunasekara u članku objavljenom u časopisu New Zealand Medical Journal.

"Naše analize sugeriraju da je alkohol sada vjerojatno najjeftinija droga na Novom Zelandu i da postaje sve dostupniji, dok istovremeno raste zabrinutost zbog širenja kulture opijanja", upozorio je Wilson. On je pozvao vladu da poveća pristojbe na alkohol kako bi se obeshrabrilo mlade da ga piju.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika