15.10.2010. / 11:35

Autor: Hina

Njemački znanstvenici predstavili automobil koji vozi sam

Kompjuterski stručnjak Raul Rojas i njegov tim na berlinskom Slobodnom sveučilištu (FU) razvili su eksperimentalno vozilo za koje se nadaju da će izazvati revoluciju u automobilskom prijevozu

Njemački znanstvenici predstavili su novi automobil nazvan "MadeinGermany" (MIG), koji vozi sam, a putnici ga čak mogu i pozvati da ih pokupi na dogovorenom mjestu.

Kompjuterski stručnjak Raul Rojas i njegov tim na berlinskom Slobodnom sveučilištu (FU) razvili su eksperimentalno vozilo za koje se nadaju da će izazvati revoluciju u automobilskom prijevozu.

Putnici mogu nazvati svoj MIG pomoću pametnog mobitela ili iPada, a zatim će vozilo zahvaljujući integriranom GPS-u locirati svoj položaj i položaj putnika, te ga obavijestiti gdje će ga i za koliko vremena pokupiti.

Izumitelji automobila nadaju se da bi se njihovim vozilom moglo služiti više putnika. Primjerice, nekoliko ljudi koji putuju u istom smjeru moglo bi dijeliti isti taksi bez vozača.

MIG vozi sam zahvaljujući senzorima kojima detektira ostale automobile, semafore, prometne znakove, pješake i bicikle. Svi ti podaci prikupljaju se u kompjuteru vozila koji stvara trodimenzionalne slike okoline i omogućuje sigurnu vožnju.

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika