15.10.2010. / 17:39

Autor: Nacional.hr

Video: Pogledajte cijeli dokumentarac o Draženu Petroviću i Vladi Divcu!

"Uvijek sam mislio da će doći dan kad ćemo Dražen i ja sjesti i razgovarati, ali to je je spriječila njegova prerana smrt", kaže Divac podsjećajući kako je Dražen poginuo u prometnoj nesreći 1993. godine

Vlade Divac (Foto: Dražen Brajdić/Večernji list)Vlade Divac (Foto: Dražen Brajdić/Večernji list)Dokumentarac "Jednom braća" koji je emitiran početkom tjedna na američkoj sportskoj tv postaji ESPN, otkrio je slabo poznate detalje iz privatnog odnosa srpskog košarkaša Vlade Divca i hrvatskog Dražena Petrovića.

Divac je tijekom filma otvorio svoju dušu i o Petroviću govorio pomno biranim riječima. S divljenjem govori o talentu koji je Dražen posjedovao. "Zvali smo ga košarkaškim Mozartom".

"Za izgraditi prijateljstvo potrebne su godine. No, za njegovo uništavanje dovoljna je tek jedna sekunda", priča Divac u filmu.

Njegovo je prijateljstvo s Draženom Petrovićem prekinuo rat, zbog čega Divac žali.

Osvrnuo se ja jugoslavensku košarkašku reprezentaciju koja je bila sastavljena od najboljih igrača iz svih saveznih republika. "Rat među nekadašnjom braćom na kraju je rasuo to pravo sazvježđe aseva", kaže Divac.

"Uvijek sam mislio da će doći dan kad ćemo Dražen i ja sjesti i razgovarati, ali to je je spriječila njegova prerana smrt", kaže Divac podsjećajući kako je Dražen poginuo u prometnoj nesreći 1993. godine.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 24.10.10. 22:53

Nek mu je laka zemlja!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika