15.10.2010. / 18:48

Autor: Hina

Novi vlasnik John W Henry napokon preuzeo Liverpool

Čini se kako je saga oko prodaje jednog od najtrofejnijih engleskih nogometnih klubova Liverpoola napokon privedena kraju. Amerikanac John W Henry i njegova kompanija New England Sports Ventures (NESV) postali su novi vlasnici kluba, a kupoprodaju je potvrdilo i vodstvo Premiershipa.

John W Henry (Reuters)John W Henry (Reuters)Čini se kako je saga oko prodaje jednog od najtrofejnijih engleskih nogometnih klubova Liverpoola napokon privedena kraju. Amerikanac John W Henry i njegova kompanija New England Sports Ventures (NESV) postali su novi vlasnici kluba, a kupoprodaju je potvrdilo i vodstvo Premiershipa.

Nakon nekoliko dana neizvjesnosti, zbog odbijanja dosadašnjih vlasnika Toma Hicksa i Georgea Gilletta da prodaju klub za 300 milijuna funta, spor je riješen pred Visokim sudom u Londonu koji je odlučio da Upravni odbor kluba ima pravo zaključiti prodaju. Time je propao pokušaj Hicksa i Gilletta koji su na sudu u Denveru željeli ishoditi zabranu prodaje.

"Iznimno sam ponosan što mogu potvrditi kako sam novi vlasnik Liverpoola. Došao sam ovdje kako bi pobjeđivao i učinit ću sve kako bi se to i ostvarilo. Moramo vratiti Liverpool gdje i zaslužuje, u vrh europskog i engleskog nogometa," rekao je Henry koji je i vlasnik čuvene američke baseball momčadi Boston Red Sox.

Liverpool je priopćio kako je nakon prodaje riješen problem dugova koji su načinili dosadašnji vlasnici koji su "Redse" doveli na rub stečaja.

"Do sada smo na otplatu glavnice i kamata svake godine morali odvajati između 25 i 30 milijuna funta, a sada ćemo za servisiranje dugova plaćati između dva i tri milijuna," kazao je predsjednik Upravnog odbora Martin Broughton.

Nakon službene objave kako je Liverpool prodan, dosadašnji vlasnici Hicks i Gillette su najavili kako neće odustati od tužbe u kojoj traže od Liverpoola 1.6 milijardi dolara odštete.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika