16.10.2010. / 15:40

Autor: Hina

Milanović najavio: SDP će idućeg tjedna tražiti raspravu o povjerenju Vladi

Predsjednik SDP Zoran Milanović najavio je danas da će njegova stranka idućeg tjedna na zasjedanju Sabora zatražiti raspravu o povjerenju Vladi.

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP Zoran Milanović najavio je danas da će njegova stranka idućeg tjedna na zasjedanju Sabora zatražiti raspravu o povjerenju Vladi.

"Tražit ćemo raspravu o neodgovornosti ove Vlade, to je naša odgovornost prema građanima", rekao je Milanović odgovarajući na novinarske upite hoće li SDP tražiti prijevremene izbore. Pri tomu je istaknuo da će se sljedećeg tjedna u Saboru vidjeti tko u ovom trenutku i zašto podržava Vladu.

Na upit je li SDP i HNS imaju trenutačno različita stajališta o sadašnjoj Vladi, Milanović je odgovorio kako će SDP i HNS djelovati usklađeno.

"Mi mislimo isto, tehnički detalji prijedloga mogu biti različiti, ali srž je ista. A srž je da je ova Vlada loša i treba otići. Mi je silom i destruktivno tjerati nećemo“, rekao je Milanović tumačeći odnos SDP-a i HNS-a, budući da je predsjednik HNS-a Radimir Čačić izjavio kako njegova stranka nije za prijevremene izbore dok se ne dovrše pregovori o ulasku Hrvatske u EU.

Na opetovane novinarske upite je li SDP za prijevremene izbore Milanović nije precizno odgovorio nego je ponovio kako će njegova stranka zatražiti saborsku raspravu o povjerenju sadašnjoj Vladi.

Po Milanovićevim riječima "ova Vlada je potpuno deformirana i teško ju je rekonstruirati".

"Nije više jasno kakva je to Vlada", dodao je Milanović.

Na upit računa li SDP u Saboru na glasačku potporu Ive Sanadera, koji je zatražio aktiviranje svojeg saborskog mandata, Milanović je kazao kako ga Sanaderova ruka ili glas ne zanimaju.

Komentirajući završetak rada saborskog povjerenstva za Inu u kojem su se čule optužbe da je vlada Ivice Račana (SDP) odgovorna za zbivanja u Ini, Milanović je kazao kako se i nije moglo očekivati ništa drugo od povjerenstva u kojem HDZ ima većinu.

Na upit kako komenira pismo bivšeg dopredsjednika vlade Damira Polančeca u kojem, između ostalog, svjedoči o svojim sursretima s Jadrankom Kosor, Vladimirom Šeksom i drugim dužnosnicima HDZ-a, nakon što je ovog ljeta izašao iz pritvora, Milanović je kazao kako SDP s time nema nikakve veze.

U obraćanju sudionicima današnje sjednice splitsko-dalmatinskog SDP-a Milanović je kritizirajući HDZ-ovu Vladu više puta rekao da ga je sram što se u Hrvatskoj događa zadnjih tjedana, a o čemu pišu i mediji u svijetu.

"Stid me je stanja u kojem se Hrvatska nalazi i blamaže i ljage koju ponašanje jedne stranke (HDZ) baca na politiku u cjelini", kazao je Milanović. Optužio je politiku HDZ-a da je "uzimala zajednički novac" a neki njeni dužnosnici su se "pohlepno bogatili i liječili svoje komplekse iz mladosti kupujući skupe stvari".

Saborski SDP-ov zastupnik Ranko Ostojić je oštro kritizirao HDZ tvrdeći kako to "nije stranka opasnih namjera, nego stranka opasnih djelovanja" te da je mnogim dužnosnicima HDZ-a "mjesto u Remetincu".

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 16.10.10. 18:01

svi koji vole hdz i premijerku neka napišu hdz u srcu


registracija
6/10/09

pfefer, 16.10.10. 18:02

hdz u cvječe sdp u smeče


registracija
31/1/10

STTony, 16.10.10. 18:43

Čmarko, a da prvo naučiš vlastiti jezik, 'domoljube'?


registracija
2/12/09

gromco, 16.10.10. 20:29

qaj ti to vrijedi milanoviću,... ko pitcqica znam i ja po saboru lajat!. ak ne dignesh svoj voicepower nebu niš od tvojeg lajanja...
bitch


registracija
8/7/09

bankar, 16.10.10. 22:44

a zašto si to najavio ? da svoje prijatelje upozoriš?


registracija
8/8/09

tovar62, 17.10.10. 07:22

Ti Zorane si isto ukenja i nemas sanse,jedino predlozi da se Ivo vrati opet za premijera,on je za vas sve tata mata,mislila je Udba da ce ga nasanjkati ali nije Ivo veslo sisa,,,dosta je tih namjestaljki,jer zalosno je da jadni narod ne moze izabrati covjeka koji nije bio u onome sustavu i to u partiji,zato je Sanader morao i odstupiti,,,,sve ce na vidjelo


registracija
1/1/70

, 17.10.10. 09:37

Milanče,ti si jedan obični ŽUTOKLJUNAC...strasljivac kao i racan...nista od vas.


registracija
25/6/10

vidra, 19.10.10. 07:08

Darko 64,
Da li ti uopće znaš što je cviječe i kako užasno smrdi kad mu prođe vrijeme trajanja? Smrad se širi na sve strane i stvara otrovni okoliš. HDZ je upravo u toj fazi, stvorio je otrovni okoliš i više ne možemo mi Mali Hrvati doći do čistog zraka. HDZ nas guši od svog smrada.
Što se tiče SDP-a, njih treba tek uzgojiti,zatim zasaditi, zalijevati, pa ćemo vidjeti koje gene imaju i kako će procvjetati. Ako uopće procvjetaju? Jer da su imali dobre gene već bi davno širili cvjetni opojni miris.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika