16.10.2010. / 19:37

Autor: Hina

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu Kruševu gdje je blagoslovljen 33-metarski križ, izgrađen po njegovoj želji u blizini manastira svetog Preobraženja.

Toše ProeskiToše ProeskiTreća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu Kruševu gdje je blagoslovljen 33-metarski križ, izgrađen po njegovoj želji u blizini manastira svetog Preobraženja.

U mnogim crkvama u Makedoniji, među kojima i u rimokatoličkoj crkvi u Skoplju, održane su mise zadušnice pod zajedničkim imenom "Milijun srca, jedna molitva" u sjećanje na Proeskog.

U nazočnosti mnogobrojnih fanova iz cijele regije te građana i članova obitelji u njegovu rodnom gradu Kruševu misa je održana u crkvi svetog Dimitrija odakle se povorka uputila na njegov grob.

U povodu trogodišnjice smrti Toše Proeskog proteklih dana održane su brojne humanitarne akcije i koncerti.

Toše Proeski poginuo je 16. listopada 2007. u prometnoj nesreći na autocesti pokraj Nove Gradiške.

Vezane vijesti

Potvrđena presuda: Vozač Toše Proeskog osuđen na dvije godine zatvora

Potvrđena presuda: Vozač Toše Proeskog osuđen na dvije godine zatvora

Vozač preminulog pjevača Toše Proeskog, tridesetčetverogodišnji Georgij Georgijevski pravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora. Naime, predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika