17.10.2010. / 22:22

Autor: Ana Smrečki

Turudić demantira Polančeca: Nisam HDZ-ov igrač, Šeks je samo dugogodišnji znanac

Tvrdnje da je HDZ-ov igrač, Turudić demantira, poručujući da politički stav iskazuje jedino na izborima

Turudić poručuje da je sa Šeksom tek u vrlo dobrim kolegijalnim odnosimaTurudić poručuje da je sa Šeksom tek u vrlo dobrim kolegijalnim odnosimaNakon bure reakcija koje je izazvala presuda Damiru Polančecu, najprozivaniji sudac Ivan Turudić odlučio je još jednom ispričati svoju stranu priče, ovoga puta za Večernji list. Nakon optužbi da je Polančeca osudio po političkom diktatu Vladimira Šeksa, poručuje kako nema razloga da u budućnosti ponovno ne sudi Polančecu ili pak bivšem premijeru Sanaderu.

Što se pak tiče dojma dijela javnosti koja ga percepira kao pristanog suca, Turudić odgovara da o tome odlučuje predsjednica suda koja na zahtjev stranke u postupku može tražiti njegovo izuzeće. Pita se zašto isto nije učinila obrana Damira Polančeca, koja danas tvrdi da ga je osuđen unaprijed, po nalogu vladajućeg HDZ-a.

Pustite suce da rade svoj posao

«Mislim da je cilj besprizornih, neciviliziranih i neargumentiranih napada zapravo samo sondiranje terena za buduće presude. Trebalo bi preispitati pokušava li netko u ovom slučaju prisiliti pravosudnog dužnosnika da donese neku odluku protiv svoje volje. Optuženicima poručujem da se brane pravnim, a ne političkim i paraobavještajnim sredstvima».

Turudić podsjeća da sudac Siniša Pleše, inače član sudskog vijeća posljednjeg slučaja u kojem je osuđen Polančec, idućega tjedna ima pripremno ročište u slučaju Reflektori. Istodobno, upozorava da je protiv bivšeg potpredsjednika Vlade podignuta optužnica za slučaj Podravka, pa ocjenjuje da bi se lako moglo zaključiti da je posrijedi pritisak na suca Plešu.

'Nisam HDZ-ov igrač'

Tvrdnje da je HDZ-ov igrač, Turudić demantira, poručujući da politički stav iskazuje jedino na izborima. Za potpredsjednika Sabora kaže da su dugogodišnji znanci, još iz ratnih dana kada je bio branitelj, ali i pomoćnik ministra pravosuđa. Znali su se čuti telefonom na temu izmjenama Zakona o Državnom sudbenom vijeću i Zakona o sudovima.

Prisjeća se i da se sa Šeksom susreo na svečanoj sjednici Sabora za Dan neovisnosti, tada su se pozdravili, kao što se pozdravio, prepričava Turudić, s mnogim drugim političarima iz različitih stranaka. Čudi ga veliki interes javnosti za njegov odnos sa Šeksom, pa se u isto vrijeme pita kako to da se nitko ne zanima za odnos nekih sudaca s drugim političarima.

Poručuje i da je s potpredsjednikom Sabora u vrlo dobrim kolegijalnim odnosima, jednako kao i s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. Ističe da nije izložen političkim pritiscima. Iako priznaje da je toga bilo u ranijim godinama hrvatske samostalnosti, zadovoljno zaključuje sa su se suci oduprli i razvili.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 17.10.10. 22:37

Yeah, right!
Turudiću, uhvaćen si s prstima u pekmezu i nemoj sad pričati da to nije tako kako izgleda...
Ionako ti nitko ne vjeruje... naravno, nisi ti HDZ-ov igrač, nema to veze s HDZ-om. Ti si Šeksov igrač i pajdo...


registracija
11/8/10

markoV, 18.10.10. 01:20

Za ovakve medijske javne istupe suci dobivaju suspenziju. U ovom slučaju, Hrvatska udruga sudaca daje potporu Turudiću... Još jedan dokaz da je sudstvo tijesno povezano sa politikom


registracija
8/7/09

bankar, 18.10.10. 01:31

Ovaj lik Turudić je oduvjek bio partijski igrač karijerist ne zanima njega pravda, a to što je sa Šeksom prijatelj dovoljno govori. Što bi normalan čovjek bio sa Šeksom prijatelj? Sa Šeksom koji laže kao svijedok na sudu (suđenje Glavašu).


registracija
8/7/09

bankar, 18.10.10. 01:32

što se mene tiče počančec je zaslužio i veću kaznu ali ipak ovo je stravično gledati kako se namještaju suđenja to je nedopustivo !


registracija
30/8/10

TonyP, 18.10.10. 03:28

malo kasno za izjave. gdje su izjave citavog sudskog kolegija, njegovih nadredjenih?! sram ih zbog necega? jer kad netko napadne na sudca kako je Polancec ucinio, ide prijava. ne mozes samo tako sudca optuziti, javno. kako da Polanceca nisu odmah priveli i pokrenuli postupak.
zato sto gdje ima dima ima i vatre. u pravnim drzavama, nitko se ne usudjuje komentirati odluke sudca, samo provrsno se predje preko ocjene. a ovdje ga nazoves korumpran pa se on onda brani preko V lista??! di je DORH sada? Damir po svima, a oni spavaju?


registracija
8/7/09

bankar, 18.10.10. 04:21

tako je TonyP, ovi imaju dokaze samim time što je presuda u naprijed napisana jer presudu i obrazloženja nijem oguće napisati u sat vremena kao u slučaju polančec


registracija
5/3/10

starimudrac, 18.10.10. 07:23

ohladimo glave, ljudi. kao što reče pokojni drug Mao, nije važno jeli mačka crna ili bijela, važno je da lovi miševe.


registracija
1/1/70

, 18.10.10. 08:05

Ruka na srcu je Hrvatima nametnut folklor peronospore i dio Tuđmanove tragikomedizacije Hrvatske, nikakav uzraz domoljublja! Tko drži ruku na srcu, možda nije hadezejac... ali njih je lako pobrkati s osobama nižeg IQ i beskičmenjacima. Pogotovo kad nose TU frizuru.
Što se tiče presude..trebaju nam presude protiv kriminalaca...dal' je Turudić Šeksov igrač...pa to je i pticama na grani jasno.


registracija
1/1/70

, 18.10.10. 08:28

Svi građani znaju da je igrac ADZea...i da je pod uticajem najVECEG LOPOVA Šeksa....sto se tice presude za kriminal...tu mu dajem podrsku...a sto se tice drzanja desnice na srcu,to je toliko GADLJIVO da ccovjek naprosto nemre pronaci adekvatnu rijec.....kad normalan covjek,posten covjek vidi da desnicu na srcu drze samo stotinjak KRIMINALACA...a cijela NACIJA ne! Onda se postavlja sasvim legitimno pitanje:a tko su ti koji drze desnicu na srcu...sasvim je jasno i vidljivo da to rade oni iz Tuđmanova repertuara dvista bogaatih na racun sirotinje...JEZIVO....


registracija
26/11/09

abar, 18.10.10. 08:40

Amen


registracija
31/1/10

STTony, 18.10.10. 09:33

Pa ako je to sve istina, zašto to lijepo ne potvrdi i na poligrafu?


registracija
8/8/09

tovar62, 18.10.10. 09:56

Ti si obicni Udbas Seks i Mesic su ti gazde,a i Kosorica,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika