Objavljeno u Nacionalu br. 779, 2010-10-19

Autor: Orhidea Gaura

Tako to rade lokalni moćnici: 'Šef trogirskog HSP-a na izborima podržao HDZ i zbog toga dobio stan'

Tvrdi se da je dan uoči potpisivanja koalicijskog sporazuma između HSP-a i trogirskog HDZ 26. svibnja 2009. , on, točnije, njegova baka, postala bogatija za stan vrijedan 118,5 tisuća eura

Predsjednik trogirskog HSP-a Josip Matković optužen je da je kao protuuslugu za podršku trogirskom HDZ-u u drugom krugu izbora za gradonačelnika prošle godine dobio stan vrijedan 118,5 tisuća eura. Tako stoji u kaznenoj prijavi Uskoku koju je protiv njega podnijela nepoznata osoba, čiji su podaci poznati redakciji Nacionala. Ta osoba tvrdi da je dan uoči potpisivanja koalicijskog sporazuma između HSP-a i trogirskog HDZ 26. svibnja 2009. , on, točnije, njegova baka, postala bogatija za stan vrijedan 118,5 tisuća eura.

"Josip Matković (predsjednik HSP-a Trogir) uvjetovao je čelnicima lokalnog HDZ-a da će ih Hrvatska stranka prava - podružnica Trogir - podržati u drugom krugu izbora za gradonačelnika tek ako mu se "daruje" nekretnina u minimalnoj vrijednosti 100 tisuća eura, što su ovi i učinili, te je 25. svibnja 2009. kod javnog bilježnika Željane Biuk u Trogiru sklopljen kupoprodajni ugovor između Ane Matković (baka Josipa Matkovića) i Joška Bilića (kandidat za dogradonačelnika grada Trogira) kojim Ana Matković kupuje stan vrijedan 118,5 tisuća eura od Joška Bilića, a on potvrđuje svojim potpisom na ugovoru da je primio novce (bez ikakve druge potvrde?).", stoji u prijavi Uskoku, koja je potkrijepljena kupoprodajnim ugovorima čije kopije posjeduje i Nacional.

A da je 77-godišnja baka bez dana radnog staža bila samo paravan za transakciju stana od 55 kvadrata s terasom od 35 kvadrata u Ulici kralja Tomislava na Čiovu, dokazuje i činjenica da je ta žena stan 9. rujna 2009. darovala svom sinu Marijanu Matkoviću, ocu Josipa Matkovića, koji je istoga dana stan prepisao na svog sina Josipa Matkovića. U prijavi se navodi i kako Josip Matković u međuvremenu kupuje podrumski prostor u cijeloj dužini stana za 30 tisuća eura čije je podrijetlo upitno, a nakon toga prodaje stan u Zagrebu na adresi Joze Laurenčića 14 te prebacuje kredit Splitske banke na dobiveni stan kako bi sve izgledalo transparentno i zakonito.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 19.10.10. 01:33

Ma nije moguće ?Ajoj !


registracija
30/8/10

TonyP, 19.10.10. 01:59

ovdje mozes i nauciti ponesto, odnosno tehnicke detalje oko transakcije da ne upadne u oko odmah.
tko zna zna. ZNA SE!


registracija
14/11/07

laufer, 19.10.10. 10:22

Nevjerojatno:))
HDZ i HSP ?!
Članovi tako bogobojaznih, domoljubnih i državotvornih stranaka kojima je na pameti isključivo opće i javno dobro - podmićivali i varali na izborima...?
Ma, neeee... to su sigurno izmislili zli komunisti, vanjski i unutrašnji neprijatelji.


registracija
19/10/10

nacionalka, 19.10.10. 22:45

Možete se sramit , ljudi nemaju pametnijeg posla , pa se nađe jedna primitivna budala koja nema života pa izmišlja ovakve gluposti ...
@laufer ; kako ti navodiš " zli komunist" netreba to " zli" jer KOMUNIST JE KOMUNIST , netreba mu ni jedan drugi pridjev :)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika