19.10.2010. / 10:53

Autor: Hina

Dobit IBM-a nadmašila očekivanja

U Africi, Europi i na Bliskom Istoku prihodi su smanjeni šest posto dok je u Sjevernoj i Južnoj Americi zabilježen njihov rast u visini tri posto

Samuel Palmisano (Reuters)Samuel Palmisano (Reuters)Američki kompjutorski div IBM izvijestio je da je u trećem tromjesečju ostvario neto dobit iznad očekivanja analitičara zahvaljujući nastavljenom rastu ulaganja u tehnološku infrastrukturu.

Neto dobit te kompanije u trećem je tromjesečju porasla 12 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije, na 3,6 milijardi dolara.

Prihodi su istodobno uvećani tri posto na 24,3 milijarde dolara, nadmašivši očekivanja analitičara koji su u toj stavci očekivali 24,1 milijardu dolara.

U Africi, Europi i na Bliskom Istoku prihodi su smanjeni šest posto dok je u Sjevernoj i Južnoj Americi zabilježen njihov rast u visini tri posto.

„Ostvarili smo izvrsne rezultate na tržištima na kojima bilježimo rast, i to zahvaljujući kontinuitetu ulaganja u razdoblju recesije i nastavljenom razvoju infrastrukture u tim zemljama", kazao je predsjednik uprave, čelnik i izvršni direktor IBM-a Samuel Palmisano u ponedjeljak prilikom predstavljanja izvješća.

„Uvećali smo prihode u dijelovima poslovanja s hardverom, softverom i uslugama, te proširili margine i ponovno ostvarili rast dobiti po dionici, i to po dvoznamenkastim stopama", dodao je.

Kompanija je izvrsno pozicionirana za budući rast kroz ulaganja u segmente visoke vrijednosti, poput poslovne analitike, naprednih sustava i pametnih rješenja, naglasio je.

Vezane vijesti

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay izabrana je za jednu od 15 najperspektivnijih europskih tvrtki koje će se predstaviti u Belfastu, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika