19.10.2010. / 15:21

Autor: Nacional.hr

MUP pokrenuo istragu nad policajcem koji je ignorirao Mafalanijeve informacije

"Želi se izbjeći bilo kakva konotacija o tome da se, kroz aktivnosti Stručne skupine želi utjecati na ocjenu sudskog vijeća o iskazu policijskog službenika Nenada Šipušića, u kontekstu krivnje optuženih u ovom kaznenom postupku", kažu iz MUP-a

Nenad ŠipušićNenad Šipušić

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko oformio je posebnu stručnu skupinu koja će ispitati postupanje policajca Nenada Šipušića koji je pred zagrebačkim Županijskim sudom jučer potvrdio da mu je jedan od optuženika za ubojstvo Ive Pukanića desetak dana prije atentata najavio da će se u središtu grada dogoditi nešto veliko.

"U povodu svjedočenja kojeg je policijski službenik Nenad Šipušić dao u tijeku sudskog postupka, koji se vodi zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, a bez namjere da se ulazi u ocjenu danog iskaza, u smislu što on znači za optužnicu koja se stavlja na teret optuženima u ovom postupku, ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko formirao je posebnu Stručnu skupinu s ciljem analize postupanja policijskog službenika te što ono znači u kontekstu kasnije izvršenog kaznenog djela teškog ubojstva", priopćilo je na svojim stranicama Ministarstvo unutarnjih poslova.

"U odnosu na rezultate i zaključke Stručne skupine, glavni ravnatelj policije donijet će odluku o eventualnom poduzimanju stegovnih ili kaznenopravnih sankcija prema policijskom službeniku Nenadu Šipušiću", kaže se u priopćenju te se napominje kako se s rezultatima rada Stručne skupine neće izlaziti u javnost prije nego što njezin rad bude u potpunosti dovršen.

"Želi se izbjeći bilo kakva konotacija o tome da se, kroz aktivnosti Stručne skupine želi utjecati na ocjenu sudskog vijeća o iskazu policijskog službenika Nenada Šipušića, u kontekstu krivnje optuženih u ovom kaznenom postupku", kažu iz MUP-a.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

registracija
12/5/10

kajsija56, 19.10.10. 15:57

Sad istraga, toliko dugo nakon razgovora koji je obavljen s istim policajcem u okviru predistražnih radnji? Sumnjam da je na tom razgovoru on zanijekao da mu je Mafalani prijavio, sumnjam da nije poduzeo sve što je trebao, sumnjam u gospodina Borovca koji je dva puta to isto javno demantirao, sumnjam da su se informacije skrivale od pravosuđa, sumnjam da je sve bilo namjerno, sumnjam da će se naći zabilješka o kojoj je govorio gospodin Novak jučer, sumnjam .....
A vi gospodo iz Nacionala pročitajte samo vaše naslove od 05.10. pa do jučer


registracija
30/8/10

TonyP, 21.10.10. 01:21

koja glupost? pa nije kriv policajac ako kaze da se bojao prijaviti jer bi mu se smijali? takva misao ne moze past na pamet nekome unutrar policiji. trebalo bi istraziti vrh policije zbog takve atmosfere i pristupa radu. zar ne postoji procedura kako se djeluje sa prijavama? ako su lazne, napusti ih se, ali ne ostaje na pojedincu da donese takvu povrsnu ocjenu?!i sto se tako dugo cekalo? i kako je proslo to da nije prijavio odmah nakon atentata, vec ga je USKOK morao podsjetiti da izjavi sto zna. to dovoljno govori o policiji, vise nego o greskama samog policajca!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika