19.10.2010. / 16:48

Autor: Hina

Vinković odlazi iz SDP-a: 'Razmišljam svojom glavom, Milanović se takvih boji'

Rekao je kako ne strahuje za svoju političku budućnost i da je politički put gradio sam, a ne preko SDP-a. I dalje ostajem socijaldemokrat, ali bez stranačke iskaznice jer socijaldemokracija je moje političko uvjerenje koje ne mijenjam, poručio je

Zoran VinkovićZoran VinkovićĐakovački gradonačelnik Zoran Vinković izjavio je danas kako njega nitko neće izbaciti iz SDP-a, da iz stranke odlazi sam te da "planira osvojiti mandat na sljedećim parlamentarnim izborima i četvrti se put kandidirati za gradonačelnika Đakova".

Pritom nije rekao preko koje će liste pokušati ponovno ući u saborske klupe.

Predsjedništvo SDP- prošlog je tjedna jednoglasno odlučilo suspendirati Zorana Vinkovića, saborskog zastupnika i gradonačelnika Đakova, sa svih stranačkih dužnosti te predložilo Glavnom odboru stranke da ga isključi iz SDP-a.

"Razmišljam svojom glavom, ne mogu glasovati za crno ako je bijelo, ne držim se stranačke stege, a Zoran Milanović se takvih boji", ocijenio je danas na tiskovnoj konferenciji Vinković, dodajući kako je "ponosan na svojih 20 godina u SDP-u" te da je u tu stranku ušao kada nitko drugi nije te kada, kako je rekao, "današnji samozvani veliki SDP-ovci nisu ni znali što je to socijaldemokracija".

Reagirajući na odluku Predsjedništva SDP-a, istaknuo je da razlog tomu nije nastavak suradnje s HDSSB-om u Đakovu protivno preporuci stranke, nego strah stranke i njezina Predsjedništva od njegove kandidature za predsjednika osječko-baranjskoga SDP-a i njegove pobjede na unutarstranačkim izborima.

Rekao je kako ne strahuje za svoju političku budućnost i da je politički put gradio sam, a ne preko SDP-a. I dalje ostajem socijaldemokrat, ali bez stranačke iskaznice jer socijaldemokracija je moje političko uvjerenje koje ne mijenjam, poručio je, dodajući da negov odlazak iz SDP-a neće utjecati na vlast u Đakovu te da ona "nastavlja normalno funkcionirati".

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

registracija
26/11/09

abar, 19.10.10. 21:37

imaš pravo


registracija
8/8/09

tovar62, 20.10.10. 09:40

Milanovic komad ojebine,,,,


registracija
27/4/10

fuzija2, 20.10.10. 11:29

Milanoviceva "jugojanjicarska mafija" sa kojom
rukovodi zloglasni kriminalac mesic.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika