20.10.2010. / 12:16

Autor: Hina

BASF povećao prihode, povisio prognoze

„Dinamika našeg poslovanja, te naš osuvremenjeni portfelj i operativna izvrsnost u tekućem su povoljnom gospodarskom okruženju uspjeli u cijelosti doći do izražaja", kazao je izvršni direktor Juergen Hambrecht

Najveći svjetski kemijski koncern, njemački BASF izvijestio je u srijedu da je u trećem tromjesečju zabilježio 23-postotni rast prihoda u odnosu na isto razdoblje godine ranije, povisivši prognozu za cijelu godinu.

U razdoblju od srpnja do rujna prihodi su iznosili 15,8 milijardi eura, ističe se u preliminarnom izvješću.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT) istodobno je više nego udvostručena, na 2,15 milijardi eura. Ne računajući izvanredne stavke, EBIT je uvećan 77 posto, na 2,2 milijarde eura.

Cjelovito poslovno izvješće za treće tromjesečje 2010. bit će objavljeno 28. listopada.

Jürgen Hambrecht, BASFJürgen Hambrecht, BASFTvrtka sa sjedištem u Ludwigshafenu priopćila je da i u tekućem tromjesečju očekuje nastavak povoljnih poslovnih okolnosti, te tako sada za 2010. prognozira prihode u visini 63 milijarde eura, te EBIT prije posebnih stavki od preko osam milijardi eura, što bi nadmašilo rekordne razine iz 2007. i 2008.

Tvrtka je u srpnju priopćila kako u ovoj godini planira povećati prihode i proizvodnjom nadmašiti onu na svjetskoj razini, kao i „značajno povećati" dobit prije poreza.

U prošloj godini prihodi su iznosili gotovo 51 milijardu eura.

„Dinamika našeg poslovanja, te naš osuvremenjeni portfelj i operativna izvrsnost u tekućem su povoljnom gospodarskom okruženju uspjeli u cijelosti doći do izražaja", kazao je izvršni direktor Juergen Hambrecht.

Upozorio je ipak na još uvijek prisutne neizvjesnosti u dugoročnim prognozama, uključujući opasnost usporavanja rasta u 2011., nastavljene potrese na tržištima državnih obveznica, mjere štednje, kolebljive cijene sirovina, te fluktuacije valutnih tečajeva.

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi kompanije iznosili su 47,5 milijardi eura, 27 posto više nego u istome devetomjesečnom razdoblju 2009. EBIT prije posebnih stavki istodobno je ojačao 89 posto na 6,4 milijardi eura.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika