20.10.2010. / 19:05

Autor: Hina

Unuk saudijskog kralja Abdulaha osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva

Princ Saud pokušao se kod uhićenja pozvati na diplomatski imunitet, ali je britansko ministarstvo vanjskih poslova nakon istrage odlučilo da ga ne može uživati

Snimke brutalnog premlaćivanja bile su prikazane na suđenju (foto: Reuters)Snimke brutalnog premlaćivanja bile su prikazane na suđenju (foto: Reuters)Britanski sud osudio je u srijedu na kaznu doživotnog zatvora unuka kralja Saudijske Arabije Abdulaha, proglasivši ga krivim za ubojstvo jednog od članova njegove posluge kojega je premlatio i zadavio nakon pijanke sa "seksualnom" konotacijom, objavio je sud.

Kazneni sud Old Bailey u središtu Londona osudio je Sauda Bin Abdulaziza Bin Nasira al Sauda (34), unuka kralja Abdulaha po majci, na doživotnu zatvorsku kaznu i dvadesetogodišnju kaznu koja se ne može smanjiti.

Princ je u utorak proglašen krivim za ubojstvo Bandara Abdullaha Abdulaziza (32) 15. veljače u sobi luksuznog hotela Landmarka, na zapadu Londona.

Žrtva je pronađena zadavljena u hotelskoj sobi koju je dijelio s princem. Na licu je imao tragove ugriza, a na tijelu mnoštvo tragova od udaraca.

Princ Saud pokušao se kod uhićenja pozvati na diplomatski imunitet, ali je britansko ministarstvo vanjskih poslova nakon istrage odlučilo da ga ne može uživati.

Princ se prema žrtvi, koji je bio siroče, posvojeno u obitelji u službi kralja, ponašao kao prema "robu", izjavili su svjedoci.

Princ je saslušao presudu mirno, bez ikakve reakcije.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika