20.10.2010. / 22:50

Autor: Ana Smrečki, Hina

Cvjetaju odnosi s Slovencima i Srbima: Kosor s Pahorom, Josipović s Tadićem

Osim Pahora, u Hrvatsku siže i Tadić i to krajem idućeg mjeseca. Detalji posjeta, kao što su mjesto i vrijeme nisu poznati, no Tadić bi u Zagrebu trebao razgovarati s predsjednikom Josipovićem

Kosor će se u Opatiji sastati s kolegom Pahorom, a tema razgovora je gospodarsko-politička suradnjaKosor će se u Opatiji sastati s kolegom Pahorom, a tema razgovora je gospodarsko-politička suradnjaZategnuti odnosi s našim susjedima odlaze u povijest. Sve češći sastanci sa slovenskim, ali i srpskim dužnosnicima dio su budućnosti i politike pomirenja, za koju se zalažu i premijerka Kosor i predsjednik Josipović. Tako će se Kosor u Opatiji sastati s kolegom Pahorom, a tema razgovora je gospodarsko-politička suradnja.

«Razgovarat ćemo o gospodarskoj suradnji više nego dosada, o mogućnosti da te mostove suradnje koje smo izgradili pojačamo mostovima gospodarske suradnje. Sastanak s Pahorom bit će na tragu rješenja problema Ljubljanske banke, koji je otvoren na našem zadnjem susretu u Bohinju, a u međuvremenu se odradilo dosta posla», poručila je Kosor novinarima u Banskim dvorima.

Osim Pahora, u Hrvatsku siže i Tadić i to krajem idućeg mjeseca. Detalji posjeta, kao što su mjesto i vrijeme nisu poznati, no Tadić bi u Zagrebu trebao razgovarati s predsjednikom Josipovićem. Moguće teme sastanka su povratak izbjeglica i, zaštita njihove imovine, rješavanje stambenih pitanja i očuvanje pisma i jezika Srba u Hrvatskoj.

Tamošnji mediji nagađaju da bi Tadić i Josipović mogli otvoriti temu koja se odnosi na tužbu koja je podnesena Međunarodnom sudu pravde u Haagu. Neki srpski mediji spekuliraju da bi Tadić nakon Zagreba mogao posjetiti Vukovar. Oni drugi pišu da bi Tadić mogao u Vukovar tek iduće godine. Tadić je ranije poručio da ga nitko ne mora nigdje pozivati, već da će on sam doći kada bude pravi trenutak.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 20.10.10. 23:59

ide se malo probati pojebati a da je kamere ne snime.


registracija
11/11/07

ALGA, 21.10.10. 10:59

Daj šuti gnjuse i ne vrijeđaj Damu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika