21.10.2010. / 10:39

Autor: Hina

'Istjecanje tekućine iz kočnica': Toyota povlači 1,5 milijuna vozila iz cijelog svijeta

Mala količina kočione tekućine može polagano curit,i što izaziva paljenje lampice koja navodi na nefunkcioniranje sustava, objasnio je u priopćenju najveći svjetski proizvođač automobila. U najgorem slučaju može doći do blagog gubitak učinkovitosti kočenja, objavio je glasnogovornik

Japanski proizvođač automobila Toyota objavio je u četvrtak da povlači oko 1,5 milijuna vozila iz cijelog svijeta, posebice SAD-a i Japana, zbog mogućeg istjecanja tekućine iz kočnica.

Toyota će povući 750.000 automobila iz Sjedinjenih Država, 582.000 iz Japana, 60.000 iz Kine, 50.000 iz svih ostalih azijskih zemalja, 50.000 iz Europe i 30.000 iz Australije.

Radi se o nekoliko modela Lexusa, Avalona, Reiza, Alpharda i Highlandera.

Mala količina kočione tekućine može polagano curit,i što izaziva paljenje lampice koja navodi na nefunkcioniranje sustava, objasnio je u priopćenju najveći svjetski proizvođač automobila. U najgorem slučaju može doći do blagog gubitak učinkovitosti kočenja, objavio je glasnogovornik i dodao da zasad problem nije izazvao niti jednu nesreću nego se radi o preventivnom upozorenju, prenosi AFP.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika