22.10.2010. / 08:53

Autor: Nacional.hr

Nastavlja se prosvjed pred katedralom: Pogledajte kako su radnici splitske Željezare proveli noć

Predstavnik sindikata Mladen Bekavac rekao je da prema Kolektivnom ugovoru 401 radnik Željezare treba dobiti ukupno oko 80 milijuna kuna za neisplaćene plaće i otpremnine

Radnici Željezare i u četvrtak su navečer bili ispred zagrebačke katedrale (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Radnici Željezare i u četvrtak su navečer bili ispred zagrebačke katedrale (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)Radnici splitske Željezare nakon noći prospavane u Tvornici kulture uputili su se jutros ponovno pred katedralu, gdje će nastaviti prosvjedovati tražeći da njihove predstavnike danas primi premijerka Jadranka Kosor.

Oko 150 radnika Željezare došlo je jučer u Zagreb kako bi od vlade zatražili da osigura nastavak proizvodnje u Željezari i izbjegne stečaj.

Na sastanku s ministrima Đurom Popijačem i Božidarom Kalmetom dogovoreno je da će zagrebački CIOS idućeg tjedna pregledati postrojenja Željezare nakon čega će odlučiti hoće li postati zakupcem koji će ponovno pokrenuti proizvodnju u Željezari.

Prioritet nam je da i u uvjetima neriješenih vlasničkih odnosa pokrenemo proizvodnju, izjavio je nakon pregovora koji su kasno poslijepodne održani u restoranu Kaptolska klet ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Predstavnici CIOS-a potvrdili su da će u ponedjeljak ili utorak doći u Željezaru kako bi snimili stanje, rekao je Popijač.

Ako bi taj plan propao, te ipak došlo do stečaja, sindikat traži da se radnici zbrinu prije pokretanja stečajnog postupka.

Predstavnik sindikata Mladen Bekavac rekao je da prema Kolektivnom ugovoru 401 radnik Željezare treba dobiti ukupno oko 80 milijuna kuna za neisplaćene plaće i otpremnine.

Radnici Željezare žele da im taj dogovor potvrdi i premijerka Jadranka Kosor pa traže danas razgovor s njom.

Ekipa Nacional.hr-a provela je noć s radnicima Željezare pa pogledajte kako oni komentiraju svoju situaciju i kakva su im daljnja očekivanja.

Video: Danijel Popek

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika