22.10.2010. / 13:03

Autor: Hina

Ericsson učetverostručio dobit zahvaljujući restrukturiranju i oporavku Sony Ericssona

S više od 80.000 zaposlenih širom svijeta Ericsson spada među najveće švedske kompanije i ključni je globalni dobavljač mreža fiksne i mobilne telefonije

Hans VestbergHans VestbergŠvedski proizvođač bežičnih tehnologija LM Ericsson AB u petak je priopćio da mu je neto dobit u trećem tromjesečju više nego učetverostručena na krilima nižih troškova restrukturiranja i poboljšane izvedbe zajedničkog ulaganja sa Sony Corpom, Sony Ericssona.

Neto dobit kompanije sa sjedištem u Stockholmu u tri mjeseca do kraja rujna iznosila je 3,7 milijardi kruna (557 milijuna dolara), nakon 810 milijuna kruna u istome tromjesečju 2009.

Rast se uglavnom pripisuje nižim troškovima restrukturiranja kao i boljim rezultatima Sony Ericssona, koji je u navedenome tromjesečju uspio ponovno poslovati u plusu.

Dobre je poslovne rezultate zabilježio i Networks, ključni dio Ericssonovog poslovanja, izvijestivši o rastu operativne margine sa 14 na 17 posto.

Prihodi su u razdoblju od srpnja do rujna porasli na 47,5 milijardi kruna, sa 46,4 milijarde u istome razdoblju godine ranije. Nešto su niži no što se očekivalo, zbog promjena valutnih tečajeva.

Izvršni direktor Hans Vestberg kazao je kako se u tome sektoru još uvijek osjećaju posljedice nestašice dijelova, te da je unatoč poboljšanju i dalje najveći izazov kako udovoljiti potražnji.

S više od 80.000 zaposlenih širom svijeta Ericsson spada među najveće švedske kompanije i ključni je globalni dobavljač mreža fiksne i mobilne telefonije.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika