22.10.2010. / 13:41

Autor: Hina

'Dani Orisa' 23. i 24. listopada u Lisinskom

Dani Orisa tradicionalno prikazuju ponajbolje od današnje svjetske arhitekture, a očekuje se da će se u "Lisinskom" okupiti oko dvije tisuće arhitekata, studenata arhitekture i zaljubljenika u arhitekturu

Međunarodni arhitektonski simpozij "Dani Orisa", njegovo deseto izdanje što donosi niz predavanja istaknutih arhitekata koji će predstaviti svoje radove i stvaralačke pristupe, održat će se 23. i 24. listopada u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

"Dani Orisa" tradicionalno prikazuju ponajbolje od današnje svjetske arhitekture, a očekuje se da će se u "Lisinskom" okupiti oko dvije tisuće arhitekata, studenata arhitekture i zaljubljenika u arhitekturu, rekao je pomoćnik organizatora Aleksandar Predojević.

Najavio je da će se ove godine prvi put dodijeliti Oris Nexe nagrada za izuzetan doprinos arhitekturi, a dobitnik je švicarski arhitekt Peter Zumthor.

Osim njega, izlaganja će imati Paulo David (Portugal), Francisco Mangado (Španjolska), Hans Gangoly (Austrija), Davor Katušić (Hrvatska), Bijoy Jain(Indija), Maruša Zorec (Slovenija), Dean Skira (Hrvatska), Guilherme Lassance (Brazil), Wolf D. Prix (Austrija) Guilherme Lassance (Brazil) i Gottfried Boehm (Njemačka).

I popratnom programu održat će se natječajna izložba "Paromlin" i izložba fotografija grada Brazilije autora Pedra Engela te promocija knjige "My Light" Deana Skire.

Prikazat će se filmovi "Oscar Niemeyer" Fabiana Maciela, "Borderline architecture" Andora Wesselenyi-Garaya, snimljen za prezentaciju Mađarske na Venecijanskom bijenalu te film "Polje križeva Nikole Bašića" Davora Šarića.

Manifestaciju organizira tvrtka "Arhitekst", izdavač časopisa za arhitekturu i kulturu "Oris".

Vezane vijesti

Talijanski doživljaj njemačkih baroknih majstora

Talijanski doživljaj njemačkih baroknih majstora

Vodeći talijanski komorni ansambl poznat po iznimnom izvođenju povijesno obaviještene glazbe Il Giardino Armonico probio se kroz novonastalu snježnu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika