22.10.2010. / 19:50

Autor: Martina Čizmić

BiH zatvori privlačniji od hrvatskih: I Kutle pobjegao u susjedstvo?

Kultin odvjetnik Milan Radaković neizravno je potvrdio da je njegov klijent u BiH, ali i dodao kako zbog međunarodnog sporazuma koje su potpisale BiH i Hrvatska njegov odlazak u BiH ne odgađa izvršenje kazne

Miroslav KutleMiroslav KutleMiroslav Kutle od prošlog tjedna više nije u Hrvatskoj. Tu je informaciju za HRT potvrdila glasnogovornica KB Mostar Ana Marija Dedić koja je potvrdila da je Kulte došao u tu bolnicu na kontrolni pregled nakon što je njegov liječnik posumnjao na anginu pektoris.

Sama činjenica da je otišao u drugu državu na liječnički pregled ne bi imala nikakvu težinu da se ne radi o osobi koja je pravomoćno osuđena na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog malverzacija oko kupnje i prodaje Gradskog podruma.

Kultin odvjetnik Milan Radaković neizravno je potvrdio da je njegov klijent u BiH, ali i dodao kako zbog međunarodnog sporazuma koje su potpisale BiH i Hrvatska njegov odlazak u BiH ne odgađa izvršenje kazne. Ističe kako je sad na Sudu da odluči na koji će način osigurati njegovu nazočnost na sudskim raspravama.

Presuda u slučaju Gradski podrum i službeno će postati pravomoćna krajem sljedećeg tjedna nakon čega sudac izvršenja treba donijeti odluku u kojem će zatvoru Kutle odslužiti kaznu. Ukoliko Kutle dokaže da ima i državljanstvo BiH može mu se odobriti izdržavanje kazne u toj zemlji gdje svoju kaznu već izdržava Branimir Glavaš. S druge strane, ukoliko se dokaže da nema državljanstvo BiH, za Kutlom će najvjerojatnije biti raspisana međunarodna tjeralica.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 22.10.10. 21:06

Možda bi Hrvatska trebala investirati u zatvore u BiH.
Zbog velikog interesa domaćih "poduzetnika" i "branitelja" za sjedenje u bosanskim zatvorima, to bi mogla biti visokoprofitna investicija.


registracija
11/1/10

fluid, 23.10.10. 02:36

Ako se uvijek u kriminalu traži glava zločina,tada to nije Kutle u ovoj krim.priči.Glava je Ivić Pašalić!Dok taj dr.Herr Flick nebude procesuiran i dok mu se ne oduzme sva imovina koja je na njemu,ženi,djeci ili bilo kojem rođaku do trećeg koljena,nema pravde u Hrvatskoj.Za ratni zločin profiterstva nad građanima Hrvatske i Hrvatskoj samoj.On je strateg i operater propasti države Hrvatske.


registracija
11/1/10

fluid, 23.10.10. 02:45

Što se Kutle tiče i bilo kakvih poteza oko njegovog zatvaranja ovdje ili ondje,nužno je izvršiti zamrzavanje njegove kompletne imovine.Odnosno NAŠE imovine koju je uz pomoć Pašalića i HDZ-ove politike pokrao.Država nesmije dopustiti pravnu svinjariju upisa na vlasništvo Kamenskog i još mnogo mnogo druge imovine,te to amenovati kao gotovu stvar.To se MORA prekinuti i zaustaviti.Pravosuđe mora zaštititi djelatnike Kamenskog i osporiti tu pljačku.M O R A !Inače neka pričaju nekome drugome o svom poštenju i svojoj pravdi.O pravu oni nemaju pojma.Za njih pravo apsolutno ne predstavlja moralnu kategoriju.Ne učine li to,saučesnici su,kao i do sada,u ratnom zločinu profiterstva nad državom Hrvatskom i hrvatskim narodom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika