23.10.2010. / 17:17

Autor: Hina

ATP Stockholm: Federer zaustavio Ljubičića

Ljubičić je odlično započeo dvoboj, te kod rezultata 1-1 u prvom setu nizom dobrih poteza oduzeo servis Federeru. Nažalost, tu prednost nije uspio sačuvati do kraja prvoga seta, kada je kod 5-4 servirao za osvajanje te dionice igre "izdao" ga je prvi servis

Roger FedererRoger FedererHrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Stockholmu, bolji od njega bio je Švicarac Roger Federer sa 7-6 (5), 6-2 nakon sat i 17 minuta igre.

Bio je ovo 16. međusobni dvoboj Ljubičića i Federera, a ukupni omjer u pobjedama je sada 13-3 u korist Švicarca.

Ljubičić je odlično započeo dvoboj, te kod rezultata 1-1 u prvom setu nizom dobrih poteza oduzeo servis Federeru. Nažalost, tu prednost nije uspio sačuvati do kraja prvoga seta, kada je kod 5-4 servirao za osvajanje te dionice igre "izdao" ga je prvi servis, a odlični Švicarac je to iskoristio i uspio izjednačiti. U "tie-breaku" Federer je bio umiješniji, te ga je riješio u svoju korist sa 7-5.

U drugom setu rezultat je bio izjednačen do 2-2, a potom je Ljubičić kardinalno pogriješio na "break-loptu" za Federera, izgubio servis, a samim time i vjeru u mogućnost dobijanja meča. Do kraja dvoboja Federer je još jednom oduzeo servis Ljubičiću, te osigurao još jednu pobjedu.

U finalu će Federer igrati protiv Nijemca Floriana Mayera koji je u prvom polufinalu svladao Finca Jarkka Nieminena.

POLUFINALE,

Roger Federer (Švi/1) - IVAN LJUBIČIĆ (HRV/4) 7-6 (5), 6-2

Florian Mayer (Njem) - Jarkko Nieminen (Fin) 4-6, 6-4, 7-6 (3)

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika