Objavljeno u Nacionalu br. 780, 2010-10-26

Autor: Boris Bilas

BIZARNA KAZNA ZA BIVŠEG DRŽAVNOG TAJNIKA DRAŽENA BREGLECA

Državi oprostio otpremninu od 150 tisuća kuna, pa ga kaznili s još 20 tisuća

DRAŽEN BREGLEC tvrdi da mu saborsko povjerenstvo
nema pravo oduzeti dio prihoda jer je zaposlen u
privatnoj tvrtkiDRAŽEN BREGLEC tvrdi da mu saborsko povjerenstvo nema pravo oduzeti dio prihoda jer je zaposlen u privatnoj tvrtkiProšlog je tjedna Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika kaznilo s 20 tisuća kuna bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu prometa Dražena Bregleca, jer je postao članom uprave tvrtke City EX prije isteka roka od šest mjeseci nakon napuštanja dužnosti, u kojem dužnosnik ne smije biti u nadzornim odborima i upravama trgovačkih društava. Međutim, Dražen Breglec za Nacional kaže da se Povjerenstvo pri svojoj odluci nije držalo promjena Zakona o sprečavanju sukoba interesa koje su donesene 15. srpnja, a na snagu su stupile 1. kolovoza ove godine.

"Bivšim državnim dužnosnicima više nije zabranjeno postati članovima uprava trgovačkih društava i njihovih nadzornih odbora u roku od šest mjeseci nakon prestanka mandata", kaže Breglec i dodaje da nije u sukobu interesa jer je postupio u skladu sa zakonom koji je na snazi.

"Nakon ljetošnjih izmjena zakona uvidio sam da više nema prepreka da se zaposlim na mjestu člana uprave. Uvjeren da je predlagač zakona uvidio besmislenost sprečavanja bivših dužnosnika da se zaposle na mjestu člana uprave, tu sam mogućnost među prvima i iskoristio", rekao je Breglec za Nacional i dodao da Povjerenstvo nije imalo pravo kazniti ga:

"Svojim sam odlaskom s državne naknade proračunu prištedio 150 tisuća kuna, a sad me Povjerenstvo zbog toga još i kažnjava, iako sam postupio potpuno ispravno i sa zakonskog stajališta korektno. A upitno je i ima li saborsko tijelo ovlasti da zadire u plaću nekoga tko na tržištu rada zarađuje plaću, a ne prima je iz proračuna".

Vezane vijesti

Tko bi mogao preuzeti Komadinin 'vrući krumpir'?

Tko bi mogao preuzeti Komadinin 'vrući krumpir'?

Ministar Zlatko Komadina završio je početkom tjedna u bolnici i čini se kako se neće tako skoro vratiti svojim dužnostima. Stoga ne iznenađuje da su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika