26.10.2010. / 08:03

Autor: Hina , Nacional.hr

Okončana drama kod Solina: Muškarac aktivirao bombu, policija uzvratila i ubila ga

Muškarac koji je jučer popodne zaposjeo cisternu, na benzinskoj pumpi između Splita i Solina, jutros je u 7,29 sati s cisterne bacio bombe prema policiji, ozlijedivši jednog policajaca.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELLFoto: Ivo Čagalj/PIXSELLMuškarac koji je jučer popodne zaposjeo cisternu, na benzinskoj pumpi između Splita i Solina, jutros je u 7,29 sati s cisterne bacio bombe prema policiji, ozlijedivši jednog policajaca. Policija je uzvratila pucnjavom te ubila muškarca.

Podsjetimo, muškarac kojeg Slobodna Dalmacija navodi kao Ivicu Grgića, 40-godišnjaka iz Solina, sinoć je došao do benzinske postaje između Solina i Splita te zatražio od vozača Inine cisterne da izađe iz kamiona. Nakon što je ovaj to učinio, Grgić se popeo u cisternu i zatvorio te počeo prijetiti da će baciti ručne bombe koje je imao sa sobom.

Policija je obustavila promet oko benzinske postaje i evakuirala stanovnike iz okolnih kuća te započela s pregovorima koji su potrajali cijelu noć.

Policija je ubila muškarca kako bi ga spriječila da aktivira bombu na cisterni (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)Policija je ubila muškarca kako bi ga spriječila da aktivira bombu na cisterni (Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL)Tijekom pregovora s vatrogascima, svojom liječnicom i policijom Grgić je izašao iz kabine kamiona i popeo se na samu cisternu gdje je proveo noć. Rano ujutro policija je odlučila dati mu još jednu šansu da se preda.

Grgić je, nakon što ga je specijalac probudio, odbijao sići s cisterne i nastaviti pregovore. Specijalci su ga okružili i prišli mu s unutrašnje strane benzinske. Kada ih je opazio, Grgić je na njih bacio dvije bombe, od čega je jedna eksplodirala i ozlijedila jednog specijalca u ruku. Pokušao je baciti i treću eksplozivnu napravu, no specijalci su otvorili paljbu i ubili ga.

Bivši branitelj nezadovoljan svojim statusom

Muškarac je jutros ipak bacio jednu od dvije bombe (Ivo Čagalj/PIXSELL)Muškarac je jutros ipak bacio jednu od dvije bombe (Ivo Čagalj/PIXSELL)Slobodna Dalmacija javlja kako je 40-godišnji Ivica Grgić jučer ujutro pušten s psihijatrijskog odjela splitske bolnice. Dodaju kako su mještani Solina iznenađeni njegovim činom jer do sad nije imao nikakve prohtjeve.

Nagađa se da je Grgića na ovakav čin natjeralo nezadovoljstvo nekakvim sudskim rješenjem koje je dobio. Prema neslužbenim informacijama nije rješeno pitanje statusa hrvatskog branitelja jer je dokumente za utvrđivanje statusa predao prekasno.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 26.10.10. 09:14

Žalosno, jako žalosno! Ne znam zašto nema detalja oko zahtjeva branitelja koje je problematizirao?


registracija
27/8/09

Lujo1, 26.10.10. 10:02

Bravo Vlada RH - konačno ste shvatili - ko god se buni poradi vašeg lopovluka (Lijepa naša je u govnima iskljućivo poradi vašeg lopovluka) - METAK U ČELO i problem riješen!
Valjda imate dosta streljiva za pobit cca 4.000.000 Hrvata koji su u kur*u radi vašeg lopovluka.
Hajd stoko sitnog zuba ko je sljedeći?


registracija
11/1/10

fluid, 26.10.10. 12:39

Slučaj oko tumačenja zakona o hrvatskim branitelkjima"koji su zakasnili"nije usamljen.Ima ih još jako jako puno.I mnogi su potencijalna opasnost za sličan scenario.A najčešće se radi o lošem radu referenata koji su iz razno raznih razloga zavlačili predmete.Raznom smicalicama i naposljetku stavljanjem točke na i,datumom kada sve prestaje,mnogi će biti oštećeni.Kvota je po vladi,ispunjena i sada je dosta.Idemo dalje ali bez vas.Možda i jeste bili branitelji,možda i jeste bolesni ali nama je dosta.Prekidamo igru."Tko je jamio jamio".I tako žrtve za Hrvatsku padaju i dalje.Ako se ne ubiju sami,metak u čelo će sve okončati.Glavno pitanje je;Tko je odgovoran?Normalan čovjek teško može ovo učiniti iz objesti i razonode.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika