26.10.2010. / 14:09

Autor: Hina

Luković i dalje na čelu Zagrebačke banke

Iz ZABA-e su izvijestili i da je Glavna skupština, održana 22. listopada, donijela odluku o isplati dividende dioničarima, imateljima redovnih dionica, u iznosu od 18,90 kuna po dionici

Franjo LukovićFranjo LukovićFranjo Luković ostaje predsjednik Uprave Zagrebačke banke i u novom mandatu, odlučio je Nadzorni odbor te banke, dok je Glavna skupština ZABA-e donijela odluku o isplati dividende u iznosu od 18,90 kuna po dionici.

Nadzorni odbor Zagrebačke banke na sjednici održanoj krajem prošloga tjedna imenovao je predsjednika i članove Uprave banke. Dosadašnjem predsjedniku Uprave Franji Lukoviću potvrđen je novi četverogodišnji mandat.

Uz Lukovića, novi su mandat također dobili dosadašnji članovi Uprave - Sanja Rendulić, Daniela Roguljić Novak, Mario Agostini, Milivoj Goldštajn, Marko Remenar i Miljenko Ţivaljić, navodi se u obavijesti Zagrebačke banke objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Dodaje se da je imenovanje predsjednika i članova Uprave podložno suglasnosti Hrvatske narodne banke.

Novi mandat predsjedniku i članovima Uprave počinje teći od 5. veljače 2011. i traje četiri godine.

Iz ZABA-e su izvijestili i da je Glavna skupština, održana 22. listopada, donijela odluku o isplati dividende dioničarima, imateljima redovnih dionica, u iznosu od 18,90 kuna po dionici.

Dividenda će biti isplaćena iz zadržane dobiti Banke ostvarene u 2009. godini.

Dioničari stječu tražbinu na isplatu dividende na dan donošenja odluke, a ta tražbina dospijeva 15. studenog ove godine.

Članovima Nadzornog odbora Zagrebačke banke Stephanu Winkelmeieru i Torstenu Leueu, na temelju dane ostavke, prestalo je članstvo u NO, a za članove NO su izabrani Christian Mueller, regionalni financijski direktor za Središnju i Istočnu Europu, Bliski istok i Sjevernu Afriku u Allianz SE, i Massimiliano Fossati, član Uprave UniCredit Bank Austria.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika