26.10.2010. / 14:58

Autor: Hina

Uljanik Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila neto dobit od 10,6 milijuna kuna

Ukupni su prihodi Uljanik Grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 2,09 milijardi kuna i povećani su 5,6 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje

Brodogradilište UljanikBrodogradilište UljanikUljanik Grupa u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 10,6 milijuna kuna, što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje lani za 66 posto, podaci su iz nerevidiranog, konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Uljanik Grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 2,09 milijardi kuna i povećani su 5,6 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Po podacima iz devetomjesečnog izvješća, pritom su poslovni prihodi Uljanik Grupe iznosili 1,94 milijarde kuna i u odnosu na isto razdoblje lani povećani su za 8,7 posto, a najveći udio pritom imaju prihodi od prodaje koji su povećani za 11,8 posto, na 1,92 milijarde kuna.

Financijski su prihodi pak smanjeni za 23,3 posto, na 144,6 milijuna kuna.

Ukupni rashodi Uljanik Grupe u prvih su devet mjeseci 2010. iznosili 2,08 milijardi kuna, što je za 6,8 posto više nego u istom razdoblju lani.

Poslovni su rashodi povećani za 8,8 posto, na 1,8 milijardi kuna, dok su financijski rashodi smanjeni za 9 posto, na 197,5 milijuna kuna.

U poslovnom izvješću se navodi kako u izvještajnom razdoblju nije bilo značajnijih poslovnih događaja koji bi utjecali na promjene financijskog položaja i uspješnosti poslovanja Grupe.

Uz Uljanik Brodogradilište, konsolidiranim izvješćem za Grupu Uljanik obuhvaćeni su Uljanik Strojogradnja, Uljanik Proizvodnju opreme, Uljanik Zajednički poslovi, Uljanik IRI, Uljanik Komercijala, Uljanik Financije i Uljanik Standard.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika