26.10.2010. / 18:00

Autor: Hina

Kosor odgovara Milanoviću: 'Šef oporbe sve želi pretvoriti u prah i pepeo'

"Jučer sam dobila punu, pravu, potporu kojom sam jako zadovoljna, a čeka nas posao za završetak pregovora i za referendum", kazala je Kosor uoči sjednice kluba HDZ-a na kojoj će se raspravljati o točkama dnevnog reda saborske sjednice

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, komentirajući negativan odgovor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na njezin poziv čelnicima parlamentarnih stranaka na sastanak o završetku pregovora s EU-om, da će oni koji su za ulaz Hrvatske u EU doći, a oni koji su protiv neće.

Moj jednostavan komentar je - tko jest za to da se taj posao završi, ulazak u EU, doći će na taj sastanak, a tko nije, naravno, neće doći", kazala je Kosor novinarima u Hrvatskome saboru uoči sjednice kluba HDZ-a.

Premijerka je sve parlamentarne stranke pozvala na sastanak u vezi s unaprjeđivanjem komunikacijske strategije prema građanima o hrvatskom ulasku u EU, a Milanović je poziv odbio kazavši kako u njemu vidi "u prvom redu marketinške, a ne državničke motive" te da se "ne navodi format sastanka" što je "nastavak prakse" njezina prethodnika Ive Sanadera.

Komentirajući Milanovićev odgovor, Kosor je dodala: "Jedino mi je možda, čak i za njega, mrvicu previše, usudila bih se reći, mržnje i prijezira i apsolutno želje da se sve pretvori u prah i pepeo. Ali svatko ima pravo na svoji stil, na odnos prema drugim ljudima i na odnos prema životu", rekla je premijerka.

Dodala je i kako je zadovoljna potporom koju je jučer dobila u Bruxellesu u razgovorima s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i povjerenicom za pravosuđe Viviane Reding.

"Jučer sam dobila punu, pravu, potporu kojom sam jako zadovoljna, a čeka nas posao za završetak pregovora i za referendum", kazala je Kosor uoči sjednice kluba HDZ-a na kojoj će se raspravljati o točkama dnevnog reda saborske sjednice, pa tako i o SDP-ovu prijedlogu da se predsjednici vlade izglasuje nepovjerenje.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 26.10.10. 19:07

Nemože se nešto pretvoriti u prah i pepeo a što već je -prah i pepeo.I to zahvaljujući najviše HDZ-u koji i je najduže na vlasti.Borimo se za ulazak u EU !?Zašto se borimo?Zašto nismo jednostavno potpisali i ušli.?Kao sređena zemlja.E 20 godina vam je trebalo da je uneredite i sada ispravljaj.Neće ići.Kao da alkoholičaru kažete,ok od danas si drugi čovjek jer ne piješ.Pa to jednostavno nije moguće.Proces je duuuuuuuug i booooooooooolan .


registracija
24/3/10

bagsy, 26.10.10. 20:54

već 10-ak dana se mlati prazna slama oko ive,jel došao zbog ovog i onog,a onda red oporbe,pa opet red ive,i tako ide vrijeme,osim što ja ne primam plaću 20.000+ kn pa mi se žuri


registracija
1/1/70

, 26.10.10. 20:59

Koliko god sam bio od prvog dana protiv ADZea,mislim da bi Milanovic MORAO sudjelovati u svemu pocevsi od reformi,apsenje kriminalaca iz svih politickih stranaka....kako on to misli provesti ako on pobijedi? Nece ni on moci neke radikalne poteze povuce bez ADZea i njhovog pristanka.Inace ce se ponoviti isti sceenario kao kod Racana 2000...kad ga uplasiše beraci kestenja,Splitska Riva...i zato ja kao ljevicar mislim da Jaci MORAJU svi pomagati..jer da nje nije bilo nikad Polancec,Sanader.......visoki dduznosnici nebi bilo istrazivani i ako Bog i sud odluce i procesuirani.


registracija
27/8/09

Lujo1, 26.10.10. 21:13

jaco opet lažeš - nema se više kaj pretvoriti u prah i pepeo - već je sve prah i pepeo samo to stoka sitnog zuba još ne vidi!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika