27.10.2010. / 09:08

Autor: Nacional.hr

Novi problemi za HG Spot: Zbog sukoba banaka tvrtki ponovno prijeti stečaj

"Ako PBZ ustraje u svojoj namjeri onda HG Spot sigurno ide u stečaj", ističe Prpić i pojašnjava da je Zaba u restrukturiranje, kojim je tvrtka lani izbjegla sigurnu propast, uložila 50 milijuna kuna

Hrvoje PrpićHrvoje PrpićZbog sukoba dviju najvećih banaka u Hrvatskoj Zagrebačke i Privredne banke HG Spotu ponovo prijeti stečaj, doznaje Poslovni dnevnik.

Hrvoje Prpić, savjetnik Uprave HG Spota kojeg je na tu funkciju postavila Zaba, optužio je PBZ da želi minirati postignuti sporazum o otplati 180 milijuna kuna komercijalnih zapisa te prisliti trgovca informatičkom robom da 1. prosinca proglasi bankrot. Od 12 kreditora, tvrdi, jedino PBZ ne želi dogovor.

"Ako PBZ ustraje u svojoj namjeri onda HG Spot sigurno ide u stečaj", ističe Prpić i pojašnjava da je Zaba u restrukturiranje, kojim je tvrtka lani izbjegla sigurnu propast, uložila 50 milijuna kuna.

Dodaje da im je stoga odgovorila da ne želi produljiti jamstva dobavljačima HG Spota dok se ne postigne kompromis sa svim kreditorima. Bez dobavljača, kaže Prpić, neće biti robe i onda sve staje.

Dražen Dumančić, pomoćnik izvršnog direktora za korporativne komunikacije PBZ-a, odgovorio je da banka aktivno sudjeluje u rješenju navedene situacije.

"S naše strane predložena je nagodba, na koju se čeka očitovanje HG Spota", komentirao je Dumančić za Poslovni dnevnik ne ulazeći u detalje. U Zagrebačkoj banci su također kratko komentirali da nemaju nikakvih indicija o mogućem stečaju HG Spota. Tvrde da prema njihovom uvidu taj trgovac posluje uspješno.

Saša Lončar, koji drži 25,12 posto dionica HG Spota i najveći je dioničar tvrtke, ne vjeruje da će doći do stečaja. Kaže da je u ovakvim pregovorima uobičajeno da se stvari mijenjaju na dnevnoj bazi. Da su svi kreditori svjesni da tvrtki ide sve bolje te su, prema njegovim informacijama, skloni dogovoru. No, ističe da se i moglo očekivati da svi pritišću Zagrebačku banku, koja je najizloženija u HG Spotu, kako bi se što prije naplatili.

Vezane vijesti

Banke stečajem HG Spota gube 190 milijuna kuna

Banke stečajem HG Spota gube 190 milijuna kuna

Nekad najveći hrvatski lanac trgovina elektroničkom robom, HG Spot nalazi se pred gašenjem. U obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi zapisali su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika