27.10.2010. / 13:44

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Maradona likuje nad smrću mekušca: 'Drago mi je što si otišla, ti morbidna hobotnice'

I dok su u oberhauzenskom akvariju zastave u utorak visile na pola koplja, a zaposlenici pisali u knjigu žalosti dojmove o uginulom mekušcu, pisao je po svom "zidu" na Twitteru i Maradona

Diego MaradonaDiego MaradonaMnogi su s žaljenjem dočekali vijest o uginuću Paula, hobotnice koja je prognozirala ishode utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Ne i Diego Maradona.

Legendarni nogometaš bio je izbornik argentinske nogometne reprezentacije tijekom Mundijala koji je proslavio Paula, mekušca koji je, hraneći iz posuda sa na kojima su bile zastave reprezentacija koje igraju, točno prognozirao svih osam ogleda na koje je tipovao.

Jedan od njih bio je i ogled njemačke izabrane vrste s argentinskom. Paul je uzeo hranu iz posude na kojoj je bila njemačka zastava i tako "potpisao" poraz Argentinaca u četvrtfinalu natjecanja. Završilo je, podsjetimo, 4-0 za momčad Joachima Löwa.

I dok su u oberhauzenskom akvariju zastave u utorak visile na pola koplja, a zaposlenici pisali u knjigu žalosti dojmove o uginulom mekušcu, pisao je po svom "zidu" na Twitteru i Maradona. Njegove su misli bile oprečne onima koje su popunile stranice knjige Paulovog doma.

"Drago mi je što si otišla, ti morbidna hobotnice. Naš poraz na Svjetskom prvenstvu je tvoja krivnja", izjasnio se Maradona.

Inače, najpopularnija hobotnica na svijetu, Paul iz njemačkog grada Oberhausena, koja se proslavila tijekom ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva koje se održalo u Africi, preminula je u utorak, 26. listopada.

Vodstvo Marine Life Centra u Oberhausenu izrazilo je žaljenje što ih je napustila 'najpoznatija hobotnica na svijetu' poručivši svim obožavateljima kako je Paul "uginuo prirodnom smrću".

Vezane vijesti

Maradona na mukama: U Sea Lifeu predstavljen nasljednik hobotnice Paula

Maradona na mukama: U Sea Lifeu predstavljen nasljednik hobotnice Paula

Hobotnica Paul, uginuli precizni prognozer utakmica sa Svjetskog nogometnog prvenstva u JAR-u, dobila je svog nasljednika. Riječ je o Paulovom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika