27.10.2010. / 14:18

Autor: Hina

HG Spot: Razgovori s fondovima i bankama mogu utjecati na buduće poslovanje

Burza je danas obustavila trgovanje dionicama HG Spota, nakon što joj je cijena potonula 13,66 posto, na 22 kune

Hrvoje PrpićHrvoje PrpićHG Spot je u završnim pregovorima s fondovima i bankama oko naplate kamata po komercijalnim zapisima i ostalim kreditima, a rezultat tih pregovora može utjecati na buduće poslovanje tvrtke, objavili su danas iz HG Spota u odgovoru na upit Zagrebačke burze.

"Obavještavamo da su, s obzirom na to da je blizu rok naplate kamata po komercijalnim zapisima i ostalim kreditima, u toku završni pregovori sa fondovima i bankama rezultat kojih može utjecati na buduće poslovanje tvrtke", navodi se u odgovoru koji je HG Spot dostavio Zagrebačkoj burzi.

Burza je, naime, danas obustavila trgovanje dionicama HG Spota, nakon što joj je cijena potonula 13,66 posto, na 22 kune.

Trgovanje tom dionicom je nastavljeno u 12,05 sati, a po posljednjim podacima o trgovanju na burzi u oko sat vremena pad cijene je bitno ublažen i u 13,25 sati dionica HG Spota bila je u minusu za 1,88 posto i zadnja joj je cijena 25 kuna, a do sada ih je protrgovano za nešto više od 64 tisuće kuna.

Inače, neki su mediji danas objavili kako zbog navodnog sukoba dviju najvećih hrvatskih banaka, Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb (PBZ), HG Spotu ponovo ozbiljno prijeti stečaj.

Prema pisanju medija koji se pozivaju i na izjave savjetnika Uprave HG Spota Hrvoja Prpića, od 12 kreditora te tvrtke jedino PBZ ne želi dogovor oko otplate 180 milijuna kuna komercijalnih zapisa koji predviđa da kreditori, zbog dobrih rezultata HG Spota, prolongiraju isplatu glavnice na godinu dana, a da se kamata (od 7,5 posto) otplati u ratama tijekom iduće godine.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika