28.10.2010. / 12:00

Autor: Hina , Nacional.hr

Raspisana tjeralica za Miroslavom Kutlom: Tajkun pobjegao u BiH

Nakon što su Kutlini odvjetnici njegov nedolazak na sud pokušali opravdati medicinskom dokumentacijom iz Mostara, mediji su počeli nagađati da se on nalazi u BiH. Danas Kutlina obrana nije dostavila dodatnu medicinsku dokumentaciju

Miroslav KutleMiroslav KutleRasprava u drugom predmetu iz slučaja Gradski podrum zakazana za danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu odgođena je do daljnjega jer se na suđenju ponovno nije pojavio prvoosumnjičeni Miroslav Kutle protiv kojeg je nedavno zbog bijega određen pritvor i raspisana tjeralica.

Kutle je nedolazak na raniju raspravu pokušao opravdati medicinskom dokumentacijom iz Mostara, no vještak je zaključio da je Kutle raspravno sposoban pa je sutkinja zatražila mišljenje izvanraspravnog vijeća koje je Kutli odredilo pritvor, nakon čega je protiv njega raspisana i tjeralica.

Nakon što su Kutlini odvjetnici njegov nedolazak na sud pokušali opravdati medicinskom dokumentacijom iz Mostara, mediji su počeli nagađati da se on nalazi u BiH. Danas Kutlina obrana nije dostavila dodatnu medicinsku dokumentaciju.

U drugom predmetu iz slučaja Gradski podrum u kojem su uz Kutlu osumnjičeni Ilija Milišić i Mario Piškurić već je ispitano 80-ak svjedoka.

Predsjednica sudskog vijeća Rahela Valentić rekla je da će sljedeća rasprava biti zakazana kad bude osiguran dolazak Kutle, koji je također u slučaju Gradski podrum zbog zlouporaba već osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora.

Naime, slučaj Gradski podrum je tijekom postupka razdvojen na dva predmeta - jedan je još u tijeku, a u drugom je osuđen jer je njegova Globus grupa do dionica Gradskog podruma došla temeljem fiktivne dokumentacije o nepostojećim potraživanjima čime je zloupotrijebljen tadašnji model privatizacije.

Pravomoćna presuda, koju je potvrdio zagrebački Županijski sud u rujnu ove godine, trebala bi postati izvršna krajem ovog tjedna jer je, iako nije uručena Kutli, u međuvremenu objavljena na oglasnoj ploči zagrebačkog Općinskog kaznenog suda na kojem je osuđen u slučaju Gradski podrum.

Protekom 15 dana od objavljivanja pravomoćne presude na oglasnoj ploči suda smatra se da je dostava uredno izvršena pa se pokreće postupak za izvršenje kazne.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 28.10.10. 13:15

a da je uspio tuđmanov plan o "svoj na svome do drine", kam bi onda pobegli ?


registracija
11/1/10

fluid, 28.10.10. 18:06

Da li mu je konsficirana imovina?Ili je na supruzi,djeci,ocu.majci ili kome već?


registracija
14/11/07

laufer, 28.10.10. 23:09

Stvarno neočekivano.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika