31.10.2010. / 11:37

Autor: Hina

Bombaški napad na središnjem trgu u Istambulu: Najmanje 15 ljudi ranjeno

Od petnaestero ozlijeđenih, šest je policajaca i devetero civila, a napadač je muškarac, rekao je šef istanbulske policije Huseyin Capkin

Foto: ReutersFoto: ReutersNajmanje 15 osoba je ranjeno u nedjelju na središnjem istanbulskom trgu Taksimu u napadu bombaša samoubojice na policijsku ophodnju, izvijestili su turski mediji.

Od petnaestero ozlijeđenih, šest je policajaca i devetero civila, a napadač je muškarac, rekao je šef istanbulske policije Huseyin Capkin. Zasad nije poznato je li napadač poginuo u eksploziji.

"Čini se da se radi o bombašu samoubojici. U ovom trenutku znamo da je ozlijeđeno šestero građana i devet policajaca", kazao je. Mrtvih u napadu nije bilo, ali su dvije ozlijeđene osobe u teškom stanju.

Po njegovim riječima, meta eksplozije bila je policija. Nije poznato tko stoji iza ovog napada. U prošlosti su kurdski pobunjenici, ali i Al-Kaida znali izvoditi bombaške napade u Istanbulu.

Trg je zatvoren i na mjesto eksplozije stigle su hitne službe kao i pirotehnička postrojba za slučaj da postoji još neko eksplozivno sredstvo.

Trg Taksim nalazi se u istoimenoj četvrti u europskom dijelu Istanbula. Taksim je najveća trgovačka, turistička i zabavna četvrt poznata po svojim restoranima, trgovinama i hotelima.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika