31.10.2010. / 14:10

Autor: Hina

Hanoj i Moskva dogovorili se o izgradnje prve nuklearne elektrane u Vijetnamu

Razvoj nuklearnog programa u Vijetnamu rezultat je ekonomskog razvoja koji prati sve veća potražnja za energijom. Prosječno godišnje povećanje energetskih potreba u zemlji je oko 10 posto

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevVijetnamci i Rusi u nedjelju su u Hanoju potpisali sporazum o izgradnji prve nuklearne elektrane u Vijetnamu, izvijestile su agencije.

Sporazum je potpisan u prisutnosti ruskoga predsjednika Dmitrija Medvedeva, koji je izjavio kako želi ojačati vezu Rusije s bivšom zemljom saveznicom iz komunističkog razdoblja. Dužnosnik Rosatoma, ruske agencije za atomsku energiju, prošli je tjedan izjavio kako je izgradnja nuklearne elektrane, koju će činiti dva reaktora, procijenjena na više od četiri milijarde eura, no informaciju o navedenoj svoti nije želio potvrditi direktor Rosatoma Sergej Kirijenko.

Razvoj nuklearnog programa u Vijetnamu rezultat je ekonomskog razvoja koji prati sve veća potražnja za energijom. Prosječno godišnje povećanje energetskih potreba u zemlji je oko 10 posto.

Vijetnam namjerava uskoro početi graditi dvije nuklearne centrale s dva reaktora od 1000 megawata (za gradnju druge najizgledniji kandidat je Japan) te u planira u sljedećih 20 godina na svojem teritoriju izgraditi osam nukelarnih elektrana.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika