31.10.2010. / 14:14

Autor: Deutsche Welle

Rolling Stones: Pola stoljeća neposustajućeg kotrljanja

Naredne, 2011. godine, Rolling Stonesi iznova kreću na svjetsku turneju. To je povodom objavljivanja biografske knjige „Life“ izjavio gitarist Keith Richards. Rolling Stonesi se kotrljaju rock scenom već pola stoljeća.

„Znamo što radimo, znamo što želimo raditi, jer ovaj bend stvarno oživi samo na sceni“, izjavio je svojevremeno gitarist najstarije rock grupe na svijetu Keith Richards. U najnovijem intervjuu kojeg je povodom izlaska njegove autobiografske knjige „Life“, objavio njemački magazin „Stern“, on je između ostalog najavio i novu svjetsku turneju grupe tijekom sljedeće godine: „Nećemo ovaj put svirati na velikim stadionima, već i u manjim dvoranama i to više dana, sviraćemo, sve dok nas ne izbace…“

"Vjerovali ili ne - ništa nisam zaboravio"

Keith Richards u svojoj biografskoj knjizi „Life" priča o svom životu, o ogromnim količinama droge kojom se "hranio", o ženama koje su ga pratile - bio je to život pravog rockera, „Sex and Drugs and Rock and Roll".

Ali Richards se ne zaustavlja samo na nostalgičnim sjećanjima burnih prošlih vremena kada je, naravno, sve bilo bolje. On govori i o tome kako je jednog dana u svojoj kući zatekao nekon mladića koji se družio s njegovim sinom Marlonom. Bio mu je nekako poznat, ali nije znao odakle. Kasnije ge je često viđao sa sinom, jednom prilikom ga je čuo kako svira gitaru i to mu se dopalo. Pitao ga je kako se zove, i ovaj mu je odgovorio: Johnny. Sprijateljili su se, povremeno su zajedno svirali...Nakon dvije godine, kaže Richards, pitao je Johnnya čime se on zapravo bavi. "Ponekad snimam filmove", odvratio je ovaj. Tek tu je polako Richards počeo shvaćati da se već dvije godine druži sa glumcemo Johnnyem Deppom.

Kasnije je Depp zamolio Richardsa da li mu može poslužiti kao model za ulogu pirata Jacka Sparrowa u filmu "Pirati s Kariba". Ricvhards je pristao i kasnije su jedan nastavak čak snimali zajedno. Tu je Richards učio Johnnyja Deppa da kao Jack Sparrow hoda kao pijan... "Objasnio sam mu kako se pijan ide iz ugla: Uvijek stražnjicom uza zid i to dugo, tako da nikad nećeš zalutati." U samom uvodu knjige Keith piše: "To je moj život. Vjerovali ili ne, ništa od svega što sam doživio nisam zaboravio."

Na sljedećoj stranici: Roling Stones - Kamenje se i dalje kotrlja!

„Zašto da prestanem raditi ono što volim...Ne izgledam kao da sam za penziju...", kazao je Keith koji se, sa svojih 66 godina, ubraja u mlađe Stonese.

Bubnjar Charlie Watts je već napunio "sedam banki". Stonesi su inače kao grupa počeli svirati 1962. nakon što su se godinu dana ranije na jednoj željezničkoj stanici upoznali Keith Richards i Mick Jagger.

"Kada zauzmem Buckinghamsku palaču..."

Posljednju turneju su Rolling Stonesi imali od 2005. do 2007. godine kada su promovirali svoj album „A Bigger Bang", nešto kao „Još veći prasak". Tada su obišli čitav svijet i između ostalog prvi put svirali u Kini. „Ni Hao Shanghai", pozdravio je tada u Shanghaiu Mick Jagger na kineskom fanove, koji su, nakon koncerta, zapjevali poneku od Stonesa...„I can't get no (satisfaction)"..."Honky tonk women"..."Heart of stone"...pjesme koje su svojedbno zauzimale vodeće pozicije na svim svjetskim top listama.

Kada je Mick Jagger u decembru 2003. godine od strane kraljice proglašen vitezom i kada je dobio titulu „Sir", Keith ga je nezadovoljan time što je Mick pristao na to nazavo „Sir Asshole". „Jednom kada zauzmem Buckinghamsku palatu prekinuću to sranje", rekao je Keith Richards.

Roling Stones - Kamenje, koje se i dalje kotrlja!

Deutsche Welle

Vezane vijesti

'Keith Richards' u Zagrebu

'Keith Richards' u Zagrebu

Otvorenje izložbe ekskluzivnih fotografija Keitha Richardsa fotografa Briana Rasica bit će održano 2. veljače u 20.30 sati u Profil Megastoru 2. kat,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika