01.11.2010. / 15:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Kaos na jugu Italije: Na ulicama Napulja tisuće tona smeća, kante gore, ima i ozlijeđenih

Smeće se i dalje gomila u Napulju gdje ga je u ponedjeljak na ulicama bilo 2.220 tona, zbog novih prosvjeda protivnika odlagališta u regiji, u kojima je jedna osoba ozlijeđena tijekom jutra, javila je talijanska agencija Ansa.

Smeće se i dalje gomila na talijanskim ulicama (Reuters)Smeće se i dalje gomila na talijanskim ulicama (Reuters)Smeće se i dalje gomila na talijanskim ulicama (Reuters)Smeće se i dalje gomila na talijanskim ulicama (Reuters)Smeće se i dalje gomila u Napulju gdje ga je u ponedjeljak na ulicama bilo 2.220 tona, zbog novih prosvjeda protivnika odlagališta u regiji, u kojima je jedna osoba ozlijeđena tijekom jutra, javila je talijanska agencija Ansa.

Prosvjedni marševi u Giulianu, blizu Napulja čiji se stanovnici protive odlagalištima smeća u mjestu Raverna del Re, znatno usporavaju evakuaciju smeća iz metropole.

U sukobu između policije i protivnika odlagališta jedna je osoba ozlijeđena. Vatrogasci Napulja i regije su morali intervenirati 40 puta u noći između nedjelje i ponedjeljka i gasiti zapaljene kante za smeće u Napulju, posebice u povijesnom središtu u i regiji.

Oštećeno je nekoliko automobila parkiranih pokraj kanti za smeće.

Ta situacija predstavlja neuspjeh šefa vlade Silvija Berlusconija koji je u četvrtak obećao da će Napulj biti u "roku od tri dana" oslobođen svog smeća. U petak je također najavio da je postigao dogovor s gradonačelnicima o rješenju krize smeća Napulja i predgrađa.

Dulje od dva tjedna u mjestu Terzigno, blizu Napulja traju sukobi policije i stanovnika koji traže zatvaranje odlagališta na otvorenom i odbacuju ideju otvaranja drugog odlagališta.

Unatoč dogovoru, smeće se iz Napulja ne može odvesti zbog problema na mjestima Chiaiano i Giuliano gdje su trebala biti odlagališta.

Tijekom godina, napuljska mafija se ubacila u unosno tržište upravljanja otpadom.

Kriza 2007./2008. kada su se fotografije povijesnog središta Napulja zatrpanog smećem pojavile na svim naslovnicama u svijetu, pridonijela je pobjedi Silvija Berlusconija na parlamentarnim izborima 2008. i njegovom povratku na vlast.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika